Gazete Vatan Logo

Asgari ücret 2024 için ilk toplantı başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret 2024 için ilk toplantı başladı

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret toplantısı başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"2024 yılı asgari ücretini belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısına hoş geldiniz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu olarak 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere çalışmalarımıza bugün itibarıyla başlıyoruz.

Tespit edilecek asgari ücretin çalışma hayatımızda yer alan tüm paydaşlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Komisyona şimdiden teşekkür etmek istiyorum.

İş birliği, açık iletişim, adil bir değerlendirme anlayışı ile gerçekleşeceğine inanıyorum. Asgari ücret çalışamalarımıza yönelik ücret politikalarının en alt sınırını tespit eden sosyal politika aracıdır. Esasında tüm gelirleri dolaylı olarak etkilemesi sebebiyle asgari ücrete tabi olarak çalışanları değil aynı zamanda tüm sektörleri, tüm çalışanları, tüm işverenleri ilgilendiren önemli bir konudur.

Haberin Devamı

Şartlar ne olursa olsun 21 yıldır kayıt dışı istihdamla mücadeleye devam edeceğimizi belirtmek isterim. TÜİK verilerine göre 2023 yılı Ekim ayında işsizlik oranımız son 11 yılın en düşük seviyesi olan yüzde 8.5 olarak gerçekleşmiştir. Daha çok yatırım yaparak daha çok üreterek daha çok ihraç ederek, büyüyerek istihdamımızı artırmaya devam edeceğiz. Sadece iş değil insanımızı n hayat standardını geliştirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Ekonomideki genel toparlanma sürecinin etkisi ile önümüzdeki yıl çok daha sevindirici bir istihdam artışı bekliyoruz.

"ÇALIŞANLARI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

2024 yılı asgari ücret miktarının sosyal diyalog, istişare yolu ile çalışanlarımızın gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek en makul noktada belirlenmesi için çalışacağız. Temel hedefimiz hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatı ile asgari ücreti tespit etmektir.

Bugüne kadar işçi, işveren, kamu arasında oluşturduğumuz üçlü diyalog mekanizması etkin bir şekilde işlemeye devam edecektir.

Haberin Devamı

Ülkemiz son yıllarda küresel krizler, salgınlar, doğal afetler gibi badireleri atlatma gayreti içindeyken her bakımdan bağımsız güçlü bir Türkiye olmanın mücadelesini vererek 2053 hedeflerine hızlı adımlarla ilerlemektedir."