Gazete Vatan Logo

Artık ‘Elma’yı parlatacak!

Apple, Angela Ahrendts’i transfer etti...

Burberry’yi uçuran CEO artık ‘Elma’yı parlatacak

Apple, lüks ürünleri internetten satarak İngiliz Burberry’ye çağ atlatan CEO’su Angela Ahrendts’i transfer etti. Ahrendts, Pazarlama ve İnternet Mağazaları’nın başına geçti.

Kurucusu Steve Jobs’ın 2011’de hayatını kaybetmesinden sonra sıkıntılı günler geçiren, çıkardığı iPhone 5S ve 5C ile yeniden eski günlerine dönüş sinyali veren Apple, bu kez iş dünyasında büyük ses getirecek transfere imza attı.

ABD’li teknoloji devi, lüks İngiliz markası Burberry’nin başarılı CEO’su Angela Ahrendts ile anlaştı. 7 yıldır Burberry’nin tepesinde bulunan 53 yaşındaki Ahrendts, Apple’da Pazarlama ve İnternet Mağazaları Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.

Hisseleri % 8 düştü

Burberry’den yapılan açıklamada, Ahrendts’in 2014 ortasında görevini bırakacağı ve Apple’daki görevine başlayacağı bildirildi. Apple CEO’su Tim Cook da Ahrendts’in 2014 yılının ortalarına kadar yeni işine başlamış olacağını açıkladı. Transfer haberi sonrası, Burberry’nin Londra Borsası’nda işlem gören hisseleri yüzde 8 değer kaybetti. Angela Ahrendts’ın yerine Burberry’nin şu anki Kreatif Direktörü Christopher Bailey atanacak. Ahrendts, istifasıyla ilgili olarak, “Burberry şu anda harika bir yerde. Christopher’ın markayı çok iyi yerlere taşıyacağından eminim” açıklamasını yaptı.

Analistler, Apple’ın bu transferle özellikle online kanaldan iPhone satışlarında sıçrama yaşayabileceğini ve bu stratejiyle dengelerin değişebileceğini belirtti.

Lüksü dijitalleştirdi

Ahrendts iş dünyasında lüksü dijitalleştiren kadın olarak anılıyor. Lüks ürünleri internet perakendeciliğine taşımasıyla ünlenen Angela Ahrendt, 7 yıllık Burberry CEO’luğu döneminde şirketin gelirlerini ve piyasa değerini katladı. Şirketin 2006’da 1.6 milyar dolar olan gelirleri, 3.2 milyar dolara ulaştı. İngiliz marka bu yılın ilk yarısında perakende satışlarını yüzde 17 büyütmeyi başardı. Burberry’nin piyasa değeri de son 4 yılda 8 kat artarak, 6.2 milyar sterline çıktı.

İngiltere’nin en çok kazanan CEO’su

Angela Ahrendts 26.3 milyon dolarlık yıllık maaşı ile İngiltere’nin en çok kazanan CEO’su unvanına sahip. Ahrendts, Fortune dergisi tarafından 2007, 2008 ve 2011 yıllarında ‘Dünyanın En Güçlü 50 İş Kadını’ listesine seçildi.

Haberin Devamı