Gazete Vatan Logo

Analiz yapmadan ayakkabı satmıyor!

Ayakkabı uyum uzmanı sertifikası olan Başak Kurtoğlu, Shoe City Comfort’un Ayakkabı Danışmanlık Merkezleri’nde ayak-ayakkabı uyum kontrolü yaptıktan sonra model öneriyor.

Kurtuluş Savaşı döneminde İzmir’de orduya çarık diken Kamil Fevzioğlu’nun temellerini attığı Çilingiroğlu, 1997’de Shoe City markasıyla mağazacılığa adım attı. Bugün Shoe City Comfort adını alan ve 30’dan fazla markasının satıldığı şirket, “Ayakkabı Danışmanlık Merkezi” ile bir ilke imza attı ve ayağa uygun ayakkabı dönemini başlattı.

İngitere Shoe Fitters Society tarafından ayakkabı uyum uzmanı sertifikası olan Başak Kurtoğlu ve uzman danışmanlar, Ayakkabı Danışmanlık Merkezleri’nde “Shoe Fitting” hizmeti veriyor. Yani ayak-ayakkabı uyum kontrolü yaptıktan sonra ayak yapısına ve yaşam tarzına en uygun modelleri öneriyor.

Rehber niteliği taşıyor

Amerika’dan gelen Aetrex bilgisayarlı cihaz ile analiz yaptıklarını ve müşterilerinin ayaklarındaki sorunları belirlediklerini belirten Başak Kurtoğlu, “Düz tabanlık, çukur kavis, taban çökmesi, kemik çıkığı, nasır, şeker hastalığı gibi yaygın problemlerin analizi yapılıyor ve bu sorunlara özel ayakkabı modelleri ve tabanlıklar tavsiye ediliyor. Sertifikalı uzman çalışanlar tarafından verilen bu bilgiler yetişkinlerin ayak sağlığı konusunda rehber niteliği taşıyor. Avrupa ve Amerika’nın en önde gelen konfor ayakkabı markalarının yer aldığı Shoe City Comfort butiklerinde her kişinin ayağına ve ayak problemine özel çözüm sunan farklı genişlikte kalıp seçenekleri, buçuklu numaralar, özel yumuşak derilerden üretilmiş, ekstra destekli iç tabanlı ve çok esnek dış tabanlı modeller bulmak mümkün” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’de bu alanda sertifikası olan tek uzman olduğunu kaydeden Kurtoğlu, “Türkiye’de ayak problemlerinin çoğu yanlış ayakkabı kullanımından kaynaklanıyor. Biz insanlarımızı bilinçli ayakkabı kullanmaya yönlendirmek istiyoruz. Biz klasik bir ayakkabıcı değiliz. Hizmetimiz büyük ilgi görüyor. Ankara’dan gelen müşterimiz var. Biri İstanbul’da 5 mağazamız var. Sistemi büyütüp uzmanlar yetiştirmeyi ve bunun verdiği destekle büyümeyi planlıyoruz” dedi.

Ayak kimlik kartları var

Müşterilerinin ayak kimlik kartı olduğunu söyleyen Başak Kurtoğlu, İstanbul’da Anadolu yakasında 1 mağazaları olduğunu, Avrupa yakasında da mağaza açmak için yer aradıklarını söyledi.

Haberin Devamı