Gazete Vatan Logo

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altın fiyatları adeta eridi. Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları altın fiyatlarını vurdu. Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın ne kadar oldu? Yarım altın, tam altın kaç para oldu? Altın fiyatları daha düşecek mi? soruları ise cevabını buldu. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm gelişmeler...

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...

Gram altın bugün 1.100 TL’ye kadar yükseliş göstererek rekor tazelemişti. Sabah saatlerinde rekor kıran gram altın akşam saatlerinde rekor düşüş gösterdi. An itibariyle 775 TL seviyelerine kadar gerileyen gram altın yüzde 20'den fazla değer kaybetti.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Alış: 1.238 lira, satış 1.299 lira

YARIM ALTIN NE KADAR OLDU?

Alış: 2. 476 lira, satış: 2.599 lira

TAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Alış: 4.958 lira, satış: 5.145 lira

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE SÖYLEDİ

Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrası altın fiyatları erimişti. İşte o açıklamalar: İnsanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak.

Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL’den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

Döviz kurundaki dalgalanma sebebiyle fiyat vermekte zorlanan ihracatçı firmalarımıza Merkez Bankası aracılığı ile ileri vadeli kur rakamı verilecek. Kur farkı TL olarak ihracatçı firmamıza ödenecek.

Haberin Devamı

Bireysel emeklilik sistemimizin cazibesini arttırmak için devlet katkısını yüzde 30’u çıkarıyoruz. Devlet iç borçlanma senetlerine buradaki stopajı yüzde 0’a indiriyoruz. Vergi yükünü azaltarak uluslararası rekabeti desteklemek amacıyla ihracat ve sanayi şirketleri için kurumlar vergisinde 1 puanlık indirim planlıyoruz.

Katma değer vergisini yeniden düzenliyoruz. Amacımız kayıt dışı ekonomiyi azaltmak, iş ve yatırım ortamını iyileştirmek, ihracatı özendirmek, firmalarımızın KDV iadesi yoluyla finansmana hızla erişimini sağlamaktır.

Şirketler tarafından yapılacak temettü ödemeleri üzerindeki stopajı yüzde 10’a indiriyoruz. Yatırım ve fon kazançları kurumlar vergisinden istisna olmasına karşılık diğer fon kar payları istisna dışındaydı. Bu farklılığı ortadan kaldırıyoruz.

Ülkemizde yastık altında 280 milyar dolar değere sahip 5 bin top altın bulunduğu bilinmektedir. Bu altınların finansal sisteme dahil edilerek ekonomiye kazandırılması için piyasa paydaşlarıyla birlikte yeni araçlar geliştirilecektir.

Haberin Devamı

Kredi garanti fonu desteğiyle uzun vadeli istihdamı koruma ve destekleme işletme kredileri verilecektir. Ülkemizdeki istikrar ve güven iklimini güçlendirecek tüm tedbirleri ilgili kurum ve meclisimizle süratle hayata geçireceğiz.

ANLIK ALTIN FİYATLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...