Gazete Vatan Logo

Altın fiyatlarında dikkat çeken çağrı! ABD'deki rekor enflasyon sonrası İslam Memiş, "TL'ye geçiyorum" deyip yeni yatırım için tarih verdi

Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. ABD'de son 41 yılın en yüksek enflasyon verilerinin açıklamasından sonra piyasalarda tam anlamıyla deprem etkisi yarattı. Dolar ve euroda yükseliş meydana gelirken yakın zamanda Fed'in de rekor düzeyde faiz artıracağı bilgisi geldi. Tüm bunların ışığında yatırımcılar da ne yapacağını şaşırdı. Yatırımcılara yol göstermek adına bir çağrı son dönemde çoğu tahmini tutan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten geldi. Memiş, "'Eylül-ekim hazırlığına kadar bir sorti (Çıkış) daha yapabiliriz' demiştim. Ben, yarın ağustos ayının ortası ve sonuna kadar beklemek suretiyle ekonomiye destek için TL’ye geçiyorum." dedi. İşte haberin tüm detayları...

Altın fiyatlarında dikkat çeken çağrı! ABD'deki rekor enflasyon sonrası İslam Memiş, "TL'ye geçiyorum" deyip yeni yatırım için tarih verdi

Haftanın en önemli verisi olan ABD haziran ayı enflasyon verisi açıklandı. Buna göre, ABD’nin enflasyonu aylık bazda yüzde 1,3 seviyesinde gerçekleşirken; yıllık bazda ise yüzde 9,1 oldu. Piyasa beklentisi ABD enflasyonunun yıllık bazda yüzde 8,8 olması yönündeydi. Çekirdek enflasyon yıllık bazda yüzde 5,9 seviyesine gerilerken; beklenti yüzde 5,7 olmasıydı. Çekirdek enflasyon aylık bazda ise yüzde 0,7 yükseldi.

Bir önceki veri olan ABD mayıs ayı enflasyonu yüzde 8,6 oranında gelerek, yine beklentileri aşmış ve 1981 yılından bu yana en yüksek oran olarak kayıtlara geçmişti.

UZMAN İSİMDEN YATIRIM ÇIKIŞI

ABD'den gelen enflasyon rakamları piyasalarda tam anlamıyla deprem etkisi yarattı. Dolar ve euroda yükseliş meydana geldi, yakın zamanda FED de rekor düzeyde faiz artıracak. piyasalarda yaşanan ABD enflasyonu şoku sonrasında Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten de son dakika açıklamaları geldi. Memiş, aldığı son dakika kararını sosyal medyadan duyurdu ve yatırımcılara şu tavsiyeleri verdi:

Haberin Devamı

"ABD enflasyon verisi yüksek geldi diye 'Türkiye ekonomisine geçmiş olsun, uçacak, kaçacak vs' yorumlarıma itibar edip etmeyeceğiniz sizin kararınız. Ben derim ki “17-18 aralığında ondan uzak durun. Ona daha aşağıdan maliyet yapabilirsiniz. Yılın son çeyreğinde o hayaller.

Herkesin bir planı var, gaza gelmeyin, sakin. Nakit var. Zamanı geldiğinde göreceksiniz. 17,50’den aldın, mesela 21 oldu. Ondan daha fazla kazandıracak borsa var. Ondan daha fazla kazandıracak diğer yabancı paralar, emtialar var. Yıllık getiride dolar 4.sırada olacak.

Bugün sizin 17,42 gördüğünüz $ piyasada 17,60 lira. Bugün sizin 970 gördüğünüz gram altın 1.000 lira. Bugün sizin 10,79 gördüğünüz gram gümüş 11,30 lira.
Gördüğünüz ile aldığınız farklı. Getiri de farklı olacak, iyi hesap yapın.

Sevgili yol arkadaşlarım; 'Eylül-ekim hazırlığına kadar bir sorti (Çıkış) daha yapabiliriz' demiştim. Ben, yarın ağustos ayının ortası ve sonuna kadar beklemek suretiyle ekonomiye destek için TL’ye geçiyorum."

ALTIN FİYATLARI

Haberin Devamı

Dün gram altın, ons altın fiyatı ve dolar kurundaki düşüşe paralel olarak değer kaybetti ve günü yüzde 0,8 azalışla 961,1 liradan tamamladı. Bugün ise yükselişle başlayan gram altın 00.00 itibariyle 972,5 liradan işlem görüyor. Aynı saatlerde çeyrek altın 1.562 lira, yarım altın 3.125 ve tam altın ise 6.253 liradan satılıyor.

Ons atında ise Eylül 2021'den bu yana kaydedilen en düşük seviye olan 1.722,6 bandından sonra şu dakikalarda 1.735 dolardan işlem görüyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN