Gazete Vatan Logo

Altın fiyatları için kader günü! Ons altında tarihi seviye mesajı! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın...

Son dakika haberi... Altın fiyatları için kritik gün! Piyasaların gözü kulağı bu karara kilitlendi. Son dakika tahminleri art arda geldi, rekor seviye sinyali verildi. Çeyrek altın, gram altın, ons altın için karar günü. Fed’in faizleri sabit tutması beklenirken, piyasalara vereceği hayati mesajlar yakından takip ediliyor. Heraeus Precious Metals ise ons altın fiyatlarının tarihi yüksek seviyeyi yeniden test edebileceğini duyurdu. Bu gelişmelerin ardından ons altında gün içerisinde en düşük 1846 lira, en yüksek ise 1850 lira seviyeleri görüldü. Gram altında da gün içerisinde en düşük 799 lira, en yüksek ise 804 lira seviyeleri görüldü. İşte altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Altın fiyatları için kader günü! Ons altında tarihi seviye mesajı! Gram altın, çeyrek altın, yarım altın...

Son dakika haberine göre; altın fiyatlarında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Piyasaların gözü kulağı ABD’den gelecek kararda. Fed’in bu gece vereceği karar dolar, petrol, kripto para kadar altın fiyatları için de hayati bir önem taşıyor. Fed, faiz kararını saat 22.00’de duyuracak. Fed’in varlık alım programında azaltıma gitmesi ve faiz artışına ilişkin mesajlar vermesi beklenirken ‘altın fiyatlarının ne kadar olacağı’ araştırılıyor. Özellikle ons altın ve gram altın fiyatlarındaki gelişmeler yakından takip ediliyor. İşte piyasalarda son durum...

FED’İN VERECEĞİ MESAJLAR KRİTİK

Fed’in mart ayında varlık alım programını sonlandırması ve ilk faiz artışını bu tarihte gerçekleştirmesi öngörülüyor. Bu toplantıda ise faizlerin sabit tutulması beklenirken, Fed’in piyasalara vereceği mesajlar hayati önem taşıyor.

ABD’de enflasyonun 40 yılın zirvesinde seyretmesi Fed’i sıkı para politikası uygulamaya zorluyor. Fed’den gelebilecek şahin mesajlar sonrası dolar küresel çapta güçlenebilir, altın fiyatlarında ise baskı oluşabilir.

Haberin Devamı

Öte yandan analistler piyasaların Fed’in faiz kararını şimdiden fiyatladığını ve bu yüzden son zamanlarda altında sert düşüşlerin gözlenmediğini belirtiyor.

ALTIN FİYATLARI İÇİN REKOR BEKLENTİSİ

Heraeus Precious Metals, 2021 yılında ons altın fiyatlarının 2028 dolar ile tarihi yüksek seviyeye ulaştığını ve bu seviyeyi 2022 yılında yeniden test edebileceğini açıkladı.

Faiz artırımlarının değerli metaller için negatif etki yaratabileceğini ancak ABD’de faizlerin yavaş hızda artırılmasını beklediklerini belirten Heraeus, faiz artırımlarından sonra da reel getirinin sıfırın altında olacağını ve bunun da altın fiyatlarına destek sağlayacağını açıkladı. 2022 yılı için ise ons altın fiyatlarının 1700-2120 dolar arasında olabileceğine değindi.

ONS ALTIN 2 AYIN ZİRVEDEN DÖNDÜ

Ons altın Fed’in faiz kararı öncesi geçtiğimiz gün 1854 dolar seviyesini aşarak son 2 ayın zirvesine ulaştı ve 1852 dolardan kapandı.

Bugüne 1849 dolardan başlayan ons altın önceki kapanış seviyesine göre hafif gerileme kaydederek 1847 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1846 lira, en yüksek ise 1850 lira seviyeleri görüldü.

Haberin Devamı

GRAM ALTINDA SON DURUM

Yurt içinde ise gram altın fiyatı hacimsiz seyrini sürdürüyor. Geçtiğimiz güne 797 liradan başlayan gram altın 805 liraya kadar yükseldi ve 801 liradan kapandı.

Bugüne 801 liradan başlayan gram altın önceki kapanış seviyesine göre yatay bir seyir izleyerek 800 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 799 lira, en yüksek ise 804 lira seviyeleri görüldü.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

“ONS ALTIN 2000 DOLAR SEVİYESİNİ GÖRECEK”

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalar için 2022 tahminini açıkladı. İnternet Haber'e konuşan Memiş, “2022 yılı için çok dalgalı bir piyasaya yatırım yapıp pozisyon alın” uyarısında bulundu. Memiş, 'Altın nasıl 1450 lira olacak?" sorusuna da yanıt verdi. İşte İslam Memiş'in altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken son açıklamaları şu şekilde:

“2021 yılında altının ons tarafı çok kötüydü. 2022 yılında FED ile altın arasında bir savaş başlayacak. Enflasyonu fiyatlamak isteyen bir ons altın olacak… Yatırımcılar sürekli altın almak isteyecek, çünkü enflasyonun sürekli yükseldiğini görecekler. FED’de altını baskılamak için sürekli faiz artırım politikası uygulayacak. Altın ile dolar arasında böyle bir savaş olacak.

Haberin Devamı

Ben 2022 yılı içerisinde altının ons fiyatının 1960 hatta 2000 dolar seviyelerini test edilme ihtimalini çok kuvvetli görüyorum. 1960 hatta 2000 dolar seviyesindeki ons altın ve FED’in faiz kararıyla tüm dünyada doların değer kazanacak olması nedeniyle gram altın fiyatı üzerinde yaptığım çalışma bana yıl içinde gram altının 1450 lirayı göreceğini işaret ediyor."

Altın tarihten bugüne kadar hiçbir zaman yatırımcısını üzmemiştir. Gümüşe yatırım yapın tavsiyesini devam ettiriyorum. 2022 yılı içerisinde gümüşün gramının 20 lira seviyesine çıkacağını göreceğiz."

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?  

ALIŞ (TL): 1.280,09 
SATIŞ (TL): 1.309,02 
 
CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?  

Haberin Devamı

ALIŞ (TL): 5.388,00 
SATIŞ (TL): 5.308,00 
 
TAM ALTIN NE KADAR OLDU? 

ALIŞ (TL): 5.280,38  
SATIŞ (TL): 5.412,23