Gazete Vatan Logo

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Resmen dibi gördü, benzin ve motorin...

Petrol ve akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Dünya piyasalarında petrol fiyatları merak ediliyor. Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle dalgalı seyrine devam eden petrol fiyatları uluslararası piyasalarda iniş ve çıkışlara neden oluyor. Brent petrolün varil fiyatı son günlerde düşüş trendine girdi. Brent petrolün varil fiyatı bugün yüzde 4 azalışla 94 dolar oldu. Böylece Brent petrolün varil fiyatı şubattan bu yana en düşük seviyesine indi. Öte yandan Geçtiğimiz günlerde yapılan benzin ve motorin indirimi açıklamaları ardından araç sahipleri akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Benzin fiyatına da indirim yapıldı. Otogaz fiyatları ise 30 kuruş yükseldi. Peki motorin, benzin ve otogaz fiyatları ne oldu? İşte son dakika haberinin detayları...

Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Resmen dibi gördü, benzin ve motorin...

Petrol fiyatlarında düşüş sürüyor. Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 94 dolara kadar geriledi. Dün 101,21 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 99,57 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı bugün yüzde 4 azalışla 94 dolar oldu. Böylece Brent petrolün varil fiyatı şubattan bu yana en düşük seviyesine indi.

PETROL FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Küresel piyasalarda, ABD'de dün açıklanan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankasını (Fed) daha da şahinleştireceği ve ülkenin resesyona sürüklenebileceği endişesiyle petrol fiyatlarındaki düşüş eğilimi devam ediyor.

BENZİNE İNDİRİM, OTOGAZA ZAM

Böylece benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 54 kuruş indirim geldi. Otogaz fiyatlarında ise beklenen olmadı ve indirimin aksine 30 kuruş zam geldi. Motorinde ise fiyat değişikliği olmadı.

MOTORİNE ÜST ÜSTE İNDİRİM YAPILMIŞTI

30 TL'ye kadar çıkan motorin fiyatına iki haftada 5,44 TL indirim yapılmıştı. 25 liranın altına gerileyen motorin son yapılan 84 kuruşluk zam ile yeniden 25 liranın üzerine yükselmişti.

Haberin Devamı

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL

Motorin litre fiyatı 25,40 TL
Benzin litre fiyatı 23,66 TL
LPG litre fiyatı 10,97 TL

ANKARA

Motorin litre fiyatı 25,49 TL
Benzin litre fiyatı 23,76 TL
LPG litre fiyatı 10,87 TL

İZMİR

Motorin litre fiyatı 25,50 TL
Benzin litre fiyatı 23,28 TL
LPG litre fiyatı 10,60 TL