Gazete Vatan Logo

Abdullah Gül’ün villaları % 100 prim yaptı

Gül’ün Çekmeköy’de 410’ar bin YTL ödeyerek satın aldığı iki villa 20 ayda yüzde 100’den fazla prim yaptı

Cumhurbaşkanı Gül’ün Çekmeköy’de 410’ar bin YTL ödeyerek satın aldığı iki villa 20 ayda yüzde 100’den fazla prim yaptı. Projenin ikinci etabında Gül’ün villasının benzerleri 850 bin YTL’den satışa çıkarıldı

CumhurbaŞkanI Abdullah Gül’ün gayrimenkul yatırımı, konutlar daha bitmeden kendisine iki kat kazandırdı. 2006 yılının Nisan ayında Çekmeköy’de İdealistkent projesinden 410’ar bin YTL’den 820 bin YTL ödeyerek iki adet villa satın alan Cumhurbaşkanı Gül’ün evleri 20 ay gibi kısa sürede 880 bin YTL prim yaptı. Projenin ikinci etabında Gül’ün villasının benzerleri 850 bin YTL’den satışa çıkarıldı. Bugün Gül’ün satın aldığı iki villanın değeri böylece 1 milyon 700 bin YTL’ye ulaşmış oldu.
Gül, Dışişleri Bakanı iken, İstanbul’a geldiğinde kalmak için aldığı evlerin yer aldığı site, 250 villa ve 623 apart konut olmak üzere 873 bağımsız bölümden oluşuyor. Halen yapımı devam eden Çekmeköy-Üsküdar metrosunun Çekmeköy’deki son durağı, Gül’ün ev aldığı projenin tam önünde. Konutların bulunduğu İdealistkent sitesinde 3 okul bunuyor. Projede Hayrünnisa Gül’ün kardeşi İbrahim Özyurt da 410 bin YTL ödeyerek bir villa satın almıştı.

Teslimat Mart ayında

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin iştiraki Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın (Emlak GYO) arazisinde, Hektaş İnşaat’ın yaptığı sitedeki 4 oda, 1 salon olan ikiz villaların büyüklüğü 368’er metrekare. Yapımına 2006’da başlanan projenin, Gül’ün de villarının bulunduğu ilk etabı Mart ayında teslim edilecek.

Gül villayı bitirmek için 500 bin YTL harcayacak
Bodrum, zemin, normal ve bir de çatı kat olmak üzere toplam 4 katlı villalar ’natamam’ (tam bitirilmeden) teslim ediliyor. Cumhurbaşkanı Gül’ün villayı oturulabilir hale getirmek için 500 bin YTL harcama yapması gerekiyor.

İstanbul’un en çevreci projesi

İdealİstkent projesi, İstanbul’un en çevreci projesi olarak kabul ediliyor. 330 bin metrekare arazi üzerindeki sitenin 231 bin metrekaresi yeşil alan olarak ayrıldı. Kişi başına düşen yeşil alan ise yaklaşık 80 metrekare. Proje için 100 bin adet ağaç dikildi. Projede iki villa arasındaki en yakın mesafe 14 metre. Bu ölçü de sitenin cazibesini artırıyor. Projede 6 bin 500 metrekarelik suni gölet, havuz, sosyal ve spor tesisleri, hipermarket, sauna, restaurant ve showroom’lar yer alacak. Projede yer alan konutların şimdiye kadar 430’u satıldı.


Haberin Devamı