Gazete Vatan Logo

ABD’li Columbia en iyi ciroyu Türkiye’de yaptı

Gözalan Group, Columbia’daki başarılı satış grafiğiyle Türkiye’yi Avrupa’da en iyi ciro yapılan ülke haline getirdi. Columbia Sportswear Company tarafından dünya çapındaki distribütörler arasında yılın distribütörü seçilen Gözalan Group, 2017 yılında yurt dışında mağaza açmaya hazırlanıyor.

ABD’li Columbia en iyi ciroyu Türkiye’de yaptı

Gözalan Group, 2004 yılından beri dünya markalarını Türk tüketicisiyle buluşturuyor. Columbia, Prana, Sorel, Mountain Hardwear, Montreal ve Mustang grubun Türkiye’de distribütörlüğünü yaptığı markalar... Gözalan Group, Columbia’daki başarılı satış grafiğiyle Türkiye’yi Avrupa’da en iyi ciro yapılan ülkelerin zirvesine taşıdı. 2004 yılında 9.5 milyon TL olan Columbia’nın satışlarını 2014 yılında 50 milyon TL’ye, 2015’te ise bunun da üzerine çıkaran Gözalan Group, Columbia Sportswear Company tarafından dünya çapındaki distribütörler arasında yapılan değerlendirme sonucunda “Yılın Distribütörü Ödülü”ne layık görüldü.

Yurt dışı sırada

Bu başarısını sürdürmeyi planlayan Gözalan Group, diğer markalarıyla birlikte toplam 48 mağazada tüketicilere ulaşıyor. Grubun bu yılki hedefi 16 mağaza daha açmak. Yılın ilk yarısında 9 yeni mağaza açılırken mevcut mağazaların da metrekare bazında büyütülmesine devam ediliyor.

Gözalan Group Yönetici Ortağı Kerem Gözalan, Türkiye adına elde edilen bu başarılar ile gurur duyduklarını vurguladı. 2017 yılından itibaren Columbia Sportswear Company çatısı altında bulunan Mountain Hardwear, prAna ve Montrail markalarını da gerçekleştirilecek yatırımlarla Türkiye’de ön plana çıkarmayı planladıklarını kaydeden Kerem Gözalan, Ortadoğu ve Doğu Avrupa’da mağazalar açmak için çalışmalara başladıklarının altını çizdi. Ürünlerdeki inovasyon ve teknolojiye eğilim arttıkça daha fazla kişiye ulaşmaya başladıklarını açıklamalarına ekleyen Gözalan, Türkiye’nin güçlü ekonomisine güvendiklerini ve yatırımlarının süreceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Pazar 2011 yılında 1 milyar lira olacak

Türkiye’de outdoor pazarının gün geçtikçe büyüdüğünü anlatan Kerem Gözalan, “2014 yılında bu pazarın büyüklüğü 400 milyon TL idi. Ekipman ürünleri hariç tutulduğunda Mayıs ayı itibariyle pazar 600 milyon TL’ye ulaştı, 2017 yılında bu rakamın 1 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor” dedi. Columbia’nın Türkiye’deki kamp malzemesi satışlarının son 1.5 yılda 2 kattan fazla arttığını anlatan Gözalan, “2004 yılından bu yara Columbia’nın satış hakları bizde. İlk defa kamp malzemelerinde böyle yoğun bir taleple karşılaştık. Türkiye’de en çok sattığımız ürünler ise su itici özelliği olan tişörtlerle güneşten koruyan gömlekler. Ayakkabı, mont ve yağmurluk satışı yüksek olan diğer ürünler” diye konuştu.

Haberin Devamı

100’den fazla ülkede satılıyor

1938 yılında kurulan Columbia Sportswear Company, şapka distribütörlüğü yapan küçük bir aile şirketiyken dünyanın en geniş dış giyim markalarından biri haline geldi. Amerika’da kayak giyiminde önde gelen markalar arasında yer alan şirketin öyküsü bir anlamda Gert Boyle’un anne ve babası Paul ve Marie Lamfrom’un 1937 yılında Almanya’dan kaçmalarıyla başlıyor.

Su geçirmez, nefes alabilir kumaştan ceket yapan ilk firmalardan biri olan şirket; 1998’de şirket halka açıldı. Bugün 100’den fazla ülkede şirketin ürünleri satılıyor.