Gazete Vatan Logo

500 TL’lik banknot basılacak mı? 500 ve 1000 TL’lik banknot basımı ile ilgili açıklama geldi!

Uzun süredir sosyal medya platformlarında dillendirilen 500 ve 1000 TL’lik banknot basılacağı iddiaları ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, 500 ve 1000 TL’lik banknot basımı ile ilgili soruları yanıtladı. Peki, 500 liralık banknot basılacak mı? 500 ve 1000 TL’lik banknot basımı yapılacak mı? İşte Bakan Nebati’nin açıklamaları!

500 TL’lik banknot basılacak mı? 500 ve 1000 TL’lik banknot basımı ile ilgili açıklama geldi!

Bir süredir sosyal medyada konuşulan 500 ve 1000 TL’lik banknot basılacağı iddialarına hükümet kanadından açıklama geldi. Sosyal medyada 500 ve 1000 TL’lik banknot basılırsa kimin resminin konulacağı ile ilgili anketler yapılmıştı. Kabine toplantısının ardından basın ile biraaya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’ye banknot basımı ile ilgili soru soruldu. Peki, 500 liralık banknot basılacak mı? 500 ve 1000 TL’lik banknot basımı yapılacak mı? İşte Bakan Nebati’nin açıklamaları!

500 TL’LİK BANKNOT BASILACAK MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yüksek enflasyon nedeniyle 500 liralık ve Bin TL'lik banknot basılacağına ilişkin iddiaları yalanlayan Nebati, "500 liralık banknot gündemimizde yok. Öyle bir çalışma da yok. Paralar aynı şekliyle kalacak" ifadelerini kullandı.

5 TL ve 10 TL’LİK MADENİ PARA BASILDIĞI DA İDDİA EDİLMİŞTİ!

Öte yandan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, 500 liralık banknotlar ve 5 liralık madeni paralar hazırlığı olduğu iddiasına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Haberin Devamı

Kavcıoğlu, 500 liralık banknot ve 5 liralık madeni para için hazırlık yapıldığı iddialarıyla ilgili ise, "Böyle bir şeyin konuşulduğunu zannetmiyorum. Bir tane arkadaşın 'tweet'i ile gündemi bu kadar ciddiye almak doğru değil. Bizim böyle bir hazırlığımız, böyle bir beklentimiz yok, vatandaşın ya da piyasanın böyle bir beklentisi yok. Enflasyonun bu noktada biraz artış göstermesi bu işi çok bildiğini düşünen arkadaşların kendilerini gündemde tutmak için attığı bir tweet. Ciddiye alınacak bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir hazırlığımız da yok" diye konuşmuştu.

500 TL’LİK BANKNOT BASILACAK İDDİASI KİM ORTAYA ATTI?

Bu iddia CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım tarafından geçtiğimiz günlerde ortaya atılmıştı. Yüksek enflasyon nedeniyle paranın alım gücünün azaldığını söyleyen Yalım, Merkez Bankası'nın bu yönde hazırlıklarının tamamlandığını belirtmişti. Bu iddia kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Haberin Devamı