Gazete Vatan Logo

4G’de en geniş frekansa talip

Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz, “En üstün kapasiteli lisansa talibiz, 4G için güçlü bir yatırım hedefimiz var” dedi

4G’de en geniş frekansa talip

4G ihalesinin detayları 4 Mart Çarşamba günü açıklanacak. Toplantı öncesinde Barcelona’da 4G ile ilgili açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz, “4G bizi çok heyecanlandırıyor ve motivasyonumuz çok yüksek. En üstün kapasiteli lisansa biz Turkcell olarak çok net bir şekilde talibiz. İhalede çıkacak olan frekanslardan en kalitelisini, en genişini biz alacağız” diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na ve Bakan Lütfi Elvan’a “Önemli bir adımın önünü açtılar” diyerek teşekkür eden Kuruöz, 4G için uzun zamandır altyapı çalışmaları yaptıklarını, teknolojik yatırımlarını 4G’ye hazır halde aldıklarını anlattı. Turkcell olarak 20 yılda altyapıya 25 milyar lira yatırım yaptıklarını, 2015 hedeflerinin de 4G lisans bedeli hariç 2.5 milyar lira yatırım olduğunu vurgulayan Kuruöz, şöyle devam etti:

En agresif yatırım

“Bu yıl en agresif yatırım bütçesini ayırdık. Bunun içine frekans için yapılacak yatırımlar dahil değil ama ciddi bir yatırımımız bu sene var. 4G için de güçlü bir yatırım hedefimiz var. Bir kısım sürpriz servislerimiz olacak. 4G’de öncelik datanın hızlanması ve onun etrafındaki servislerin daha hızlı hala getirilmesi. 4G ile birlikte gelen yeni hizmetler var. Bütün bu resmin tamamını değerlendireceğiz ve bütün yatırım gücümüzü kullanarak en son teknolojileri Türkiye’ye getireceğiz. Müşterilerimize ultra mobil genişbant deneyimi sunmak adına ekonomik ve teknolojik bütün imkanlarımızı seferber ettik. 2009 yılında 3G geldiğinden bu zamana kadar data kullanımı 200 kat arttı. 2014’te ise tüm data kullanımımız iki katına çıktı. Özellikle akıllı cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla kullanıcılar datayı daha fazla kullanır hale geldiler. Biz bu trendin devam edeceğini görüyoruz. 4G ile birlikte data çok, daha hızlı ve stabil hale geliyor. Türkiye’de 4G’ye çok hızlı bir adaptasyon olacağını düşünüyoruz.”

Haberin Devamı