Gazete Vatan Logo

2022 işsizlik maaşı ne kadar oldu, zamla beraber kaç TL? Asgari ücret zammı sonrası gözler işsizlik maaşına çevrildi!

İşsizlik maaşı ne kadar, sorusu vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konulardan biri oldu. Asgari ücrete yapılacak zamla beraber işsiz kalan vatandaşlara sağlanan haklardan biri olan işsizlik maaşı da artacak. Asgari ücret 4. toplantı ile 2022 işsizlik maaşı ne kadar” sorularına yanıt aranmaya başlandı.

2022 işsizlik maaşı ne kadar oldu, zamla beraber kaç TL? Asgari ücret zammı sonrası gözler işsizlik maaşına çevrildi!

Yılsonu yaklaştı, gözler asgari ücret zammıyla birlikte artış sağlanacak diğer kalemlere çevrildi. Asgari ücret zammıyla en çok merak edilen sorulardan biri de “2022 işsizlik maaşı ne kadar oldu?” sorusu oluyor. İşten çıkarılan belli şartları karşılayan kişilere çalışmadıkları süre içerisinde tanınan haklardan biri olan işsizlik maaşı asgari ücret tutarıyla belirleniyor. Peki, 2022 İşsizlik maaşı ne kadar?

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR, 2022 ASGARİ ÜCRET ZAMMI İLE YENİ TUTAR BELLİ OLDU MU?

İşsizlik maaşı asgari ücretin henüz açıklanmaması nedeniyle belli olmadı.

Yasaya göre; işsizlik ödeneği en düşük miktarı brüt asgari ücretin yüzde 40'ı, en yükseği ise yüzde 80'i kadar veriliyor.

Bu yıl için işsizlik ödeneği en düşük 1420 lira en yüksek 2539 lira uygulanıyor. Asgari ücretin yüzde 30 artacağı varsayımı ile en düşük tutar 1846 lira, tavan da 3692 liraya ulaşacak. Bu durumda işsiz kalanların eline 10 aylık dönemde en düşük 18 bin 460 lira, en yüksek de 36 bin 920 lira geçecek.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ ALMA ŞARTLARI

Haberin Devamı

İşten çıkarılmadan önce son üç yılda en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödenmesi, işten ayrılmadan önceki son 120 gün sigortalı çalışmış olmak gerekiyor.