Gazete Vatan Logo

2 yılda 4 milyon Venus satacak

Vestel, yerli akıllı telefon Venus’ün yeni serisi Venus V3’ü tanıttı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “Venus ile önümüzdeki 2 yılda 3 milyon yurt içi satış, 1 milyon ihracat hedefliyoruz” diye konuştu.

2 yılda 4 milyon Venus satacak

Vestel’in yeni akıllı telefon serisi V3 iddialı hedeflerle tanıtıldı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Erdoğan, yeni seri ile 2 yılda 3 milyonu yurt içinde, 1 milyonu ihracat olmak üzere 4 milyon Venus markalı akıllı telefon satmayı planladıklarını söyledi. Erdoğan, “Bir sene önce piyasaya sürdüğümüz ilk Venus’le Vestel tarihinde yeni bir sayfa açtık. Bugün Venus’ün yeni modeli V3 ile birlikte çıtayı daha da yukarıya taşıyoruz” diye konuştu.

İş hacmi yaratacak

Venus’ü, Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın teknoloji üssü, Avrupa’nın tek lokasyonda üretim yapan en büyük endüstri komplekslerinden biri olan Vestel City’de tasarlayıp ürettiklerini kaydeden Erdoğan, “Gurur duyduğumuz mühendislerimizin yeteneği ve zekasının ürünü olan Venus V3, özgünlüğü ve yenilikçi özellikleri ile rekabetçi bir ürün olacak. Vestel City’nin etrafındaki tedarikçi ekosistemi ve tesislerde oluşacak istihdam ile Venus V3, önemli bir iş hacmi oluşturacak ve Türkiye’ye büyük bir katma değer sağlayacak” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Erdoğan, Vestel V3’te tasarıma çok önem verdiklerini de belirterek, “Metal kasa ve diamond çerçeve kullandık, tasarıma ciddi yatırım. 2 yıl içinde 3 milyon adet yurt içi satış ve 1 milyon adet ihracat hedefliyoruz” dedi.

‘Yazılımcı bulamıyoruz’

TURAN Erdoğan, son serideki yerlilik oranının ilk çıkardıkları telefon ile aynı olduğunu söyledi. Yerli üretime teşvik kapsamında vergilerle ilgili olarak yetkililerle görüşmelerinin devam ettiği bilgisini veren Erdoğan, Türkiye’deki en büyük sorunlardan birinin yerli yazılım adına mühendislerin Türkiye’de durmaması olduğunu söyledi. “Yazılım mühendisi arıyoruz ve yeterli sayıda mühendisi bulamıyoruz” ifadelerini kullanan, yerlilik kapsamında TÜBİTAK tarafından geliştirilen işletim sistemi Pardus’un TÜBİTAK tarafından daha fazla imkanlarla desteklenmesi gerektiği değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, pil konusunda da yerli bir firma ile görüşmelerinin sürdüğünü bildirdi.

Göz kırpmayla selfie çekiyor

İNCE ve hafif tasarımı dikkat çeken Venus V3 5570 modeli, şarj süresini yüzde 75 hızlandıran Quick Charge 2.0 özelliği, 13MP arka ve 8MP ön kamerası, 5.5 inç Full HD IPS ekranı, 8 Çekirdekli 64 bit Qualcomm işlemcisi, 2GB RAM’i ve 32GB dahili depolama kapasitesiyle öne çıkıyor. Venus V3 serisi, 4.5G’ye uyumlu. 5570 modeli 1.299 TL, 5070 modeli 1.149 TL, 5040 modeli ise 849 TL’den satılacak. 5570 ve 5040 modelleri dünden itibaren dağıtılmaya başlandı. 5070 modeli ise Aralık’tan itibaren satışa sunulacak.

Haberin Devamı

% 75 hızlı şarj ediyor

Venus V3, doğadaki ışık yansımalarından ilham alınarak tasarlandı. Özel “diamond cut” teknolojisi kullanılarak geliştirilen metal çerçevesi var; Gorilla Glass 3 ekranı çizik ve darbelere karşı dayanıklı. Selfie kamerası; el sallama, göz kırpma ve gülümseme olmak üzere üç farklı mod ile çalışıyor. Venus V3’ün Quick Charge 2.0 özelliği sayesinde telefonlar diğer akıllı telefonlara göre yüzde 75 daha kısa bir sürede şarj edilebiliyor. V-Cloud ile 1 yıl ücretsiz 50 GB kapasiteli bulut depolama ve 3 ay Tivibu Go Sinema Paketi de ücretsiz sunulacak.

Haberin Devamı