Gazete Vatan Logo

100 yaşına % 30 büyüyerek girecek

2017’de 100’üncü yaşını kutlayacak olan İnci Deri, % 30 büyümeyi planlıyor. İnci Deri’nin patronu Ali Murat Kızıltaş, “2016 için 116 mağaza, 1 milyon 975 bin adet satış, 250 milyon TL ciro hedefledik” dedi.

100 yaşına % 30 büyüyerek girecek

Türkiye’nin en eski ayakkabı markalarından İnci Deri, 2017 yılında 100’üncü yılını kutlamaya hazırlanıyor. Şirket, bu yıl yüzde 30 büyüme ve 250 milyon TL ciro hedefi koyarken Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, yılın ikinci yarısında bekledikleri canlanmanın hedeflerine ulaşmayı kolaylaştıracağını vurguladı.

Kızıltaş, “Yaz tatillerinin başladığı, alışveriş hareketliliğinin olduğu bir sürece girdik. Bayramlar da sektör için önemli. O nedenle yaz döneminin keyifli geçeceğini düşünüyorum” dedi.

Hedefler tutturuldu

İnci Deri olarak ikinci yarı yıl için ümitli olduklarını kaydeden Kızıltaş, “Bu yıl perakende sektörünün yüzde 10 büyümesi öngörülüyor. Biz, hem yeni mağaza açılışlarıyla hem de mevcut lokasyonlarımızdaki verimliliği arttırarak bunun daha da üzerinde bir büyüme hedefliyoruz” diye konuştu. 2015 yılında Türkiye’nin farklı bölge ve şehirlerinde 13 yeni mağaza açtıklarını dile getiren Ali Murat Kızıltaş, sözlerine şöyle devam etti: 2015 sonu için büyüme hedefimizi yüzde 20 olarak belirlemiştik ve sene sonu hedeflerimizin gerçekleşen sonuçlarımız ile paralel gitmesi, İnci Deri olarak verimli bir yılı geride bıraktığımızın somut bir göstergesi oldu. Rakamsal olarak değerlendirdiğimizde ise 2015’i 195 milyon TL’nin üzerinde ciro ve 1 milyon 792 bin 170 adetlik satışla tamamladık. Bir moda markası olma yönündeki çalışmalarımızı 2016’da da hedeflerimiz doğrultusunda sürdüreceğiz. 2016’da 8 farklı ilde toplam 15 mağaza daha açmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Yatırımlara devam

2016 için büyüme hedeflerinin yüzde 30 olarak açıklayan Kızıltaş, “Mağaza sayısı hedefimizi 116, satış adedi hedefimizi 1 milyon 975 bin ve satış hedefimizi 250 milyon TL olarak belirledik. Ayrıca, 2017’de İnci Deri 100’üncü yılını kutlayacak. Türkiye’nin 100 yıllık ilk ayakkabı markası olarak istikrarlı büyümemizi devam ettireceğiz.”

Saraçoğlu direktör oldu

Ali Murat Kızıltaş, marka ve tasarımcı işbirliklerinin pozitif etkisine inandıklarını anlattı. Geçmişte moda tasarımcıları Niyazi Erdoğan ve Gamze Saraçoğlu ile güzel işbirliklerine imza attıklarını kaydeden Kızıltaş, “Gamze Saraçoğlu ile işbirliğimizi kalıcı bir boyuta taşıdık. Artık kendisi Kreatif Direktör olarak bizimle ve tüm koleksiyonla ilgileniyor” dedi.

Haberin Devamı

Koşullara göre revizyon olabilir

Ali Murat Kızıltaş, perakende sektörüne ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Sadece Türkiye’de değil; tüm dünyada gündemin çok hızlı şekilde değiştiği bir dönemden geçiyoruz. Buna bağlı olarak da uzun vadeli hedefler belirlemek zorlaşıyor. Uzun vadeli hedefler kadar daha kısa vadeli ve en önemlisi güncel koşullara göre revize edilebilir, senaryo bazlı hedefler belirlemek iş dünyasında artık daha stratejik bir yaklaşım olarak görülüyor. Biz şirketin ve markanın büyüme planlarını hem finansal açıdan hem de marka değeri olarak planlıyoruz.”