Gazete Vatan Logo

Yüz yüze eğitim devam edecek mi? Bakan Özer’den açıklama!

Okullar yarın açılıyor! Milyonların gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelecek açıklamadaydı. Vaka sayılarındaki artış endişelere neden olurken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı bir televizyon programında konuştu. Bakan Özer, "Okulları kapatmak çözüm değil” dedi. Peki, Yüz yüze eğitim devam edecek mi? İşte Bakan Mahmut Özer’in son açıklamaları!

Yüz yüze eğitim devam edecek mi? Bakan Özer’den açıklama!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den yüz yüze eğitim açıklaması! koronavirüs salgını sürecinde vaka sayılarındaki artış nedeniyle okullardaki son durum merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer katıldığı bir televizyon programında okullardaki eğitim süreci ile ilgili konuştu. Bakan Özer, "Okulları kapatmak çözüm değil, aynı kararlılıkla yüz yüze eğitim devam edecek" dedi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM DEVAM EDECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in NTV’de canlı yayına katıldı: İşte Bakan Özer’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“5 ayı çok başarılı şekilde Yüz Yüze Eğitim kesintiye uğramadan devam edebilme durumumuz oldu. Zor bir süreçti. Hem öğrenciler, hem de öğretmenler açısından. Kurallara uymak ve maskeyle ders dinlemek her iki taraf için de zor bir süreçti. Aynı kararlılıkla ve aynı önlemlerle ikinci yarıya da yarın devam edeceğiz.

OKULLARI KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİL!

Şu anda Kovid salgını ile ilgili alınabilecek tüm önlemleri alıyoruz. Bir de öğretmenlerimizin aşılanma oranı çok yüksek. En az bir doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 94.

Haberin Devamı

Biz aynı önlemlerimize dikkat ederek süreci inşallah başarılı şekilde yöneteceğiz. Artık kapatmak çözüm değil. Tüm dünya okulları açık tutmak için çok ciddi çaba sarf ediyor.

NEDEN KAPANMA DENİNCE AKLA OKULLAR GELİYOR!

2 haftalık tatil vardı. 2 haftada vakalar azalmadı tam tersine yükseldi. Okullar kapalıydı ama vakalar pik yapmaya devam etti.

Neden kapanma denince akla okullar geliyor.

OKULLARDA TÜM ÖNLEMLER ALINDI!

Bilim Kurulu'nun aldığı kararlara göre rehberlerimizi güncelliyor ve 81 ile gönderiyoruz. Çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin sağlığını önemsiyoruz. 1.5 yıl fedakarlık yapıldı, bundan sonra bilimsel verileri de dikkate alarak süreci yönetiyoruz. 11-15 Nisan arasında bir haftalık ara tatilimiz var. 11 Nisan'a kadar süreci başarılı şekilde yöneteceğiz. Okullarda biz bu önlemleri alırken eğer okul dışı sosyalleşme ortamlarında bu önlemlere hassasiyet göstermezlerse vaka sayısı okullara yansır. Bir vaka olursa öğrenci ve öğretmende sadece o kişi karantinaya alınıyor. Okullarda hızlı antijen kitini de devreye sokmak istiyoruz.

Haberin Devamı