Gazete Vatan Logo

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL kaç yıl geçerli? ÖSYM YÖKDİL sonuç takvimi!

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2022-YÖKDİL/2) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı sınava katılan adayların gündeminde. Akademik personel alımı, yüksek lisans ve doktora başvurularında geçerli olan YÖKDİL sonuçlarının açıklanacağı adaylar tarafından merak ediliyor. Peki, YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sonuç açıklama tarihi belli oldu mu? YÖKDİL kaç yıl geçerli? İşte ÖSYM sınav takvimi ve YÖKDİL 2 sonuç açıklanma tarihi!

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL kaç yıl geçerli? ÖSYM YÖKDİL sonuç takvimi!

YÖKDİL 2 sonuçlarının açıklanma tarihi adaylar tarafından merak ediliyor. ÖSYM tarasından yayınlanan sınav takvimine göre YÖKDİL sonuçlarının adaylara bildirileceği tarih de ÖSYM sınav takvimine göre daha önce açıklanmıştı. Adaylar YÖKDİL sınavı ile birlikte akademik personel, doktora ve yüksek lisans başvurularını gerçekleştirebilmek için YÖKDİL sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki, YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sonuç açıklama tarihi belli oldu mu? YÖKDİL kaç yıl geçerli? İşte ÖSYM sınav takvimi ve YÖKDİL 2 sonuç açıklanma tarihi!

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2022 yılı başında açıklanan ÖSYM sınav takvimine göre YÖKDİL 2 sonuçları 16 Eylül tarihinde açıklanacak.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

Adaylar YÖKDİL 2 sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmünde kabul ediliyor.

Haberin Devamı

YÖKDİL SONUÇLARI NE İÇİN KULLANILIR?

YÖKDİL sınav sonuçları; Yükseköğretim Kurulu ve Kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşları tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabiliyor.

YÖKDİL KAÇ YIL GEÇERLİ?

ÖSYM tarafından yayınlanan YÖKDİL kılavuzunda yer alan bilgilere göre, YÖKDİL sınav sonuçları sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle geçerlidir.