Gazete Vatan Logo

YKS’ye girecek öğrencilere toplu ulaşım ücretsiz mi? Hafta sonu toplu ulaşım ücretsiz mi?

YKS’ye sayılı günler kala YKS’ye girecek adaylar “Hafta sonu toplu ulaşım ücretsiz mi?” sorusunu araştırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi duyurdu! Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenci ve sınav görevlileri, bu hafta sonu toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek. İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarında geçerli olacak imkandan faydalanmak isteyenlerin sınav veya görevli belgelerini göstermeleri yeterli olacak.

YKS’ye girecek öğrencilere toplu ulaşım ücretsiz mi? Hafta sonu toplu ulaşım ücretsiz mi?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından uygulanan YKS, 18 Haziran Cumartesi ve 19 Haziran Pazar günü, sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Cumartesi Pazar toplu ulaşım ücretsiz mi? YKS’ye girecek öğrencilere toplu ulaşım ücretsiz mi? soruları pek çok aday tarafından merak ediliyor. İBB’den açıklama geldi. İki ayrı günde uygulanacak YKS oturumlarına toplu taşımayla gitmek isteyenler için ulaşım ücretsiz olacak. Metro İstanbul, İETT ve Şehir Hatları; öğrencilere ve sınav görevlilerine ücretsiz olarak hizmet verecek.

SINAV BELGESİNİ GÖSTERMEK YETERLİ OLACAK!

Her iki sınav için geçerli olacak ücretsiz toplu ulaşımdan faydalanmak isteyenlerin sınav belgeleri veya görevli belgelerini göstermeleri yeterli olacak. Sınav başlangıcının 2 saat öncesinden başlayan ücretsiz ulaşım imkanı, sınav bitişinin 2 saat sonrasına kadar devam edecek.