Gazete Vatan Logo

YKS yığılma ne demek, yığılma nedir? YKS’de yığılma oldu mu?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2022-YKS) sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla YKS ile ilgili yapılan aramalar da arttı. Merak edilen konulardan biri de YKS yığılma oldu. Peki, YKS’de yığılma oldu mu? YKS yığılma ne demek, yığılma olmak nedir?  

YKS yığılma ne demek, yığılma nedir? YKS’de yığılma oldu mu?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuçları ÖSYM'nin 'sonuc.osym.gov.tr' sayfasından öğrenebilecek. Peki, YKS yığılma ne demek, yığılma nedir?

YKS yığılma ne demek, yığılma nedir?

Yığılmak: Bir yerde çok fazla birikmek, toplanmak.

YKS sınavında ise yığılma terimi birçok öğrencinin yakın puanlar alması sonucunda belirli sıralamalarda geçişin çok küçük puanlarla olmasına denir. 

Örneğin sınav soruları orta derece zorluktaysa yirmi bin ile kırk beş bin sıralama arasındaki öğrencilerde yığılma görülebilir. 420 puanla yirmi iki bininci sıralamaya girmiş olsun 422 puan alan öğrenci de otuz beş bininci sıralamaya girmiş olsun. Aradaki puan farkı iki ve sıralama farkı on üç bin. Bundan dolayı burada yığılma var diyebiliriz. 

YKS’de yığılma oldu mu?

Yıkılma olup olmadığı henüz netleşmedi ancak alınan puanlara göre sıralama arasında çok fark olduğu sosyal medya üzerinden öğrenciler tarafından paylaşılıyor.