Gazete Vatan Logo

YKS sınavına girecek öğrenciler dikkat! 30 Mayıs'ta açık olacak

Yeni kimlik başvuruları araştırılan konular arasında yer alıyor. YKS’ye girecek adayların kimlik yenileme işlemleri ile ilgili Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilerin kimlik kartı başvurularının alınması adına tüm il/ilçe nüfus müdürlükleri 30 Mayıs tarihlerinde açık olacak.

YKS sınavına girecek öğrenciler dikkat! 30 Mayıs'ta açık olacak

YKS’ye girecek adayların kimlik yenileme işlemleri ile ilgili Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilerin kimlik kartı başvurularının alınması adına tüm il/ilçe nüfus müdürlüklerinin 30 Mayıs tarihlerinde açık olacağı duyuruldu. Peki yeni kimlik randevusu nasıl alınır? Yeni kimlik ücreti ne kadar? İşte detaylar…

YENİ KİMLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) alınır. Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi veya kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge ve bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılır. Kuruma gitmeden önce başvuru ücretinin yatırılması gereklidir.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 18-19 Mayıs 2020 tarihlerinde nüfus müdürlüklerine TC Kimlik Kartı Başvurusu ile sınırlı olmak üzere öğrenciler ve ihtiyaç olması halinde beraberinde anne, baba, veli veya vasisinden bir kişi sınava başvurulduğunu gösterir belgeyi ibraz etmek şartıyla sokağa çıkabilecek. Ayrıca nüfus müdürlükleri, belirlenen o tarihlerde ve saatlerde hizmet vermeye devam edecek.

Haberin Devamı

KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ NASIL ÖDENİR?

Kimlik kartı bedeli; vergi dairesi müdürlüklerince, Gelir İdaresi Başkanlığına ait https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden ya da anlaşmalı bankalar ve PTT Şubeleri aracılığıyla tahsil edilmektedir.