Gazete Vatan Logo

VGM yükseköğrenim burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021-2022 VGM burs sonuçları üniversite (lisans) öğrencileri tarafından sorgulanıyor!

VGM burs sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? VGM burs sonuçları için gözler Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde. VGM ortaöğretim burs sonuçları 4 Aralık Cumartesi günü açıklandı. Ortaöğretim burs sonuçlarının açıklanmasının ardından "VGM yükseköğretim burs sonuçları açıklandı mı, VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?" gibi sorulara yanıt arayanların sayısı da artı. İşte VGM burs sonuçları sorgulama…

VGM yükseköğrenim burs sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021-2022 VGM burs sonuçları üniversite (lisans) öğrencileri tarafından sorgulanıyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü ortaöğretim burs başvurularını 30 Ekim'de, yükseköğretim burs başvuruları ise 15 Kasım'da tamamlamıştı. 4 Aralık VGM ortaöğretim burs sonuçları açıklandı. Peki, VGM yükseköğrenim burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

VGM BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

VGM, yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün burs başvuru sonuçlarını açıklamasının ardından başlanacağını duyurdu.

Değerlendirme sonrasında başvuru sonuçları www.vgm.gov.tr üzerinden açıklanacak.

Yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs başvurularının değerlendirme işlemlerine başlanmış olup yapılacak değerlendirme sonrasında başvuru sonuçları VGM internet sitesi üzerinden açıklanacak.

VGM YÜKSEKÖĞRETİM BURS SONUCU SORGULAMA EKRANI

VGM BURS ÜCRETİ

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı