Gazete Vatan Logo

KYK burs sonuçları sorgulama! Burs sonuçları açıklandı mı, sonuçların ne zaman açıklanacağı belli oldu mu? GSB-e devlet 2021-2022 sonuç ekranı

KYK burs sonuçları açıklandı mı, 2021 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? soruları sorulurken KYK burs sonuçları sorgulama ekranı da öğrenciler tarafından sürekli ziyaret ediliyor. Sabırsızlıkla burs sonuçları bekleniyor, dört gözle Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak son dakika burs açıklaması yakından takip ediliyor.

KYK burs sonuçları sorgulama! Burs sonuçları açıklandı mı, sonuçların ne zaman açıklanacağı belli oldu mu? GSB-e devlet 2021-2022 sonuç ekranı

2021 KYK burs sonuçları ile ilgili yapılan aramalar gün geçtikçe yoğunlaşıyor. KYK burs sonuçları açıklandı mı, sonuçların ne zaman açıklanacağı belli oldu mu? soruların yanıtları öğrenciler tarafından araştırılıyor. Gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak acıkmaya çevrildi.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz net değil. Son yapılan açıklamada Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'En adil şekilde yürütmek için çalışıyoruz. Sonuçları size ulaştırmak için en kısa sürece bu süreci tamamlayacağız.' İfadelerini kullanmıştı.

2020 KYK bursları göz önüne alındığında; 2020 yılında 28 Ekim ve 8 Kasım tarihleri aralığında başvurular alınıyor, sonuçları ise 7 Aralık’ta açıklanıyor. 2021 yılında ise başvurular ise 5 Kasım Cuma günü başlayıp 10 Kasım Çarşamba günü tamamlandı. Bu hesaba göre 10 Aralık’ta sonuçların açıklanması çok yüksek bir ihtimal.

KYK BURS SONUÇLARI DEĞERLENDİRMESİ

Haberin Devamı

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda başvuru yapan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

Yapılacak değerlendirme sürecinde, öğrencilerin başarı durumu %40 oranında dikkate alınıyor. Yükseköğrenime ilk defa giren öğrencilerin ÖSYM tarafından hesaplanan puan türü ve puanı, ara sınıflarda ise yükseköğretime kayıt yaptırdığı tarihteki puan türü ve puanı üzerinden hesaplanıyor.

Bunun yanı sıra üniversite yerleştirme sınavında sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanında ham puan bazında ilk 100'e giren öğrencilere normal burs tutarının üç katı burs verilecek. Şehit ve gazi yakınları ile %40'ın üzerinde engeli bulunanlar, anne ve babası vefat edenler, sevgi evlerinde koruma altında ortaöğrenimlerini tamamlayanlar, Darüşşafaka lisesinde ortaöğrenimini tamamlayanlar, aktif milli

Haberin Devamı