Gazete Vatan Logo

Vakıflar Bölge Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları ne zaman? VGM burs başvuruları nereden, nasıl yapılır? İşte VGM burs şartları

Üniversite ve yurt kayıtlarının tamamlanmasının ardından Vakıflar Genel Müdürlüğünce (VGM) verilen yükseköğrenim burs başvurularının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. VGM burs başvuruları, müdürlüğün internet sitesinden başvuru formu doldurulması suretiyle yapılıyor. Üniversitelerin açılmasına kısa bir süre kala, VGM burs başvuruları için şartlar araştırılıyor. Peki, Vakıflar Bölge Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları ne zaman? VGM burs başvuruları nereden, nasıl yapılır? VGM burs şartları ne? İşte detaylar…

Vakıflar Bölge Müdürlüğü (VGM) burs başvuruları ne zaman? VGM burs başvuruları nereden, nasıl yapılır? İşte VGM burs şartları

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine sağlanan yükseköğrenim bursları için başvuru süreci bekleniyor. Öğrenciler üniversiteler açılmadan önce burs araştırmasına girerken devlet tarafından karşılıksız olarak verilen VGM burslarının ne zaman başlayacağı, nasıl yapılacağı araştırılıyor.

VGM BURS BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

Vakıflar Genel Müdürlüğünce (VGM) 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı için başvurular henüz başlamadı. Yükseköğrenim burs başvuruları her eğitim yılının başında Genel Müdürlükçe belirlenen tarihler arasında alınıyor. Başvuru süreci ile ilgili detaylar ve başvuru tarihleri Müdürlüğün https://www.vgm.gov.tr/ adresinden duyurulacak.

2021’de başvurular 1 Kasım’da başlamıştı. 2022 yılında üniversitelerin açılmasının hemen ardından başvuruların başlaması bekleniyor.

VGM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Eğitim Yardımları için başvurular www.vgm.gov.tr üzerinden yayınlanan başvuru formu doldurulmak suretiyle alınıyor.

VGM BURS MİKTARI NE KADAR?

2021-2022 eğitim yılı yükseköğrenim burs miktarı aylık 650,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 650,00 TL olarak belirlenmişti. Bu yıl burs miktarının artması bekleniyor.

Haberin Devamı

BURSLAR NASIL ÖDENİYOR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödeniyor. Öğrenciler ilgili Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir banka dekontunu iletiyor. Öğrenci adına Vakıf Katılım Bankası’ndan hesap açılması gerekiyor.

Vakıf Katılım Bankası'ndan hesap açtıran öğrenciler kamu ortak ATM’lerinden burslarını alabiliyor.

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10’una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü tarafından yatırılıyor.

KİMLER YÜKSEKÖĞRENİM BURSUNDAN YARARLANAMAZ?

Vakıflar Genel Müdürlüğü sitesinde yer alan bilgilere göre burstan yararlanamayacak olanlar şu şekilde:

“Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

Haberin Devamı

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.”