Gazete Vatan Logo

Üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? ÖSYM sonuç açıklama takvimi!

Üniversite tercihleri sona erdi. Gözler ÖSYM’ye çevrildi! Milyonlarca öğrenci üniversite tercihlerini tamamlarken yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih merak konusu oldu. Üniversite kayıtları 22 Ağustos’ta başlayacak. ÖSYM’nin sınav ve sonuç takvimi araştırılıyor. Peki, Üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? İşte YKS tercih sonuçları ile ilgili merak edilenler…

Üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? ÖSYM sonuç açıklama takvimi!

YKS tercihleri sona erdi. Üniversite tercihlerinin sona ermesiyle gözler ÖSYM tarafından açıklanacak yerleştirme sonuçlarına çevrildi. Tercih maratonunu atlatan adaylar sıklıkla YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi belli olup olmadığını sorguluyor. Peki, Üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu mu? İşte detaylar…

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. ÖSYM’nin konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor. Üniversite kayıt tarihleri ise yerleştirme kılavuzunda belirtilmişti. Buna göre, YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri dikkate alındığında YKS yerleştirme sonuçlarının 22 Ağustos’tan önce açıklanması bekleniyor.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

Haberin Devamı