Gazete Vatan Logo

Tarım Kredi burs başvurusu nasıl yapılır, şartları ne? Tarım Kredi bursu ne kadar? İşte TAREKSAV burs miktarı ve başvuru bilgileri!

Tarım Kredi Kooperatifleri Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) 2022-2023 Eğitim Döneminde burs başvuru sürecini başlattı. Üniversitelerin lisans bölümü okuyan veya lisans bölümüne yeni kaydını yaptırmış öğrencilere TAREKSAV tarafından karşılıksız burs verilecek. Peki, Tarım Kredi burs başvurusu nasıl yapılır, şartları ne? Tarım Kredi bursu ne kadar? İşte TAREKSAV burs miktarı ve başvuru bilgileri!

Tarım Kredi burs başvurusu nasıl yapılır, şartları ne? Tarım Kredi bursu ne kadar? İşte TAREKSAV burs miktarı ve başvuru bilgileri!

Tarım Kredi Kooperatifleri Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) üniversite burs başvuruları başladı. Üniversitelerin lisans bölümü okuyan veya lisans bölümüne yeni kaydını yaptırmış öğrenciler burstan faydalanabilecek.

TARIM KREDİ (TAREKSAV) BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tarım Kredi Kooperatifleri Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı (TAREKSAV) burs başvuruları https://burs.tareksav.org.tr/ adresinden yapılabilecek.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

TAREKSAV BURS BAŞVURU ŞARTLARI

Vakıftan burs talebinde bulunan öğrencilerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

- Türkiye’de ikamet ediyor olması,

- Adli sicil kaydının olmaması,

- Üniversitelerin örgün öğretim yapan (açık öğretim hariç) lisans programlarından herhangi birini kazanmış ve kaydını yaptırmış veya halen öğrenime devam ediyor olması,

- Bursa Başvuracak adaylardan lisans öğrencileri için 25 yaşını aşmamış olması,

- Ara sınıfta okuyan lisans öğrencisi ise, tekrara ders bırakmadan bir üst sınıfa geçmiş olması, Ancak not ortalaması 2.5 ve üstü olan (tıp fakültesi öğrencilerinde not ortalaması 2.00 ve üstü ) ve en fazla 2(iki) dersten başarısız olan öğrencilerin burs başvuruları da Yönetim Kurulu Kararı ile değerlendirmeye alınabilecektir.

Haberin Devamı

- Vakıftan burs alan kardeşinin bulunmaması,

- Staj, yetim maaşı ve nafaka dışında geliri olmaması, burs dönemlerinde asgari ücret ve üzerinde düzenli olarak ücretli bir işte çalışmaması,

- Toplumu rahatsız edecek, Vakıf amaçlarıyla bağdaşmayan kötü davranış ve alışkanlıklara sahip olmaması,

- Devlet aleyhine bölücü faaliyette bulunan, terör örgütlerine üyeliği tespit edilen, toplumu rahatsız edecek kötü davranışlarda ve paylaşımlarda bulunmamış olması,

- Başvuru belgesini gerçeğe uygun olarak doldurması ve belgelendirilmesi istenen evraklarla birlikte tam ve eksiksiz olarak zamanında Vakfa teslim etmiş olması,

- Beyan edilen bilgiler ile Vakfa teslim edilen belgeler ve/veya Vakıfça elde edilecek bilgi ve belgeler arasında aday aleyhine bir durumun söz konusu olmaması,

Haberin Devamı

- Açık ve Uzaktan Eğitim/Öğretim öğrencisi olmaması,

- Disiplin cezası almış olmaması.

TAREKSAV’IN VERDİĞİ BURSLARDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Tareksav eğitim bursundan, Türkiye sınırları içerisinde bulunan üniversitelerden herhangi birine kayıtlı olup, T.C. uyruklu, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan tüm lisans öğrencileri faydalanabiliyor.

TAREKSAV BURSLARI KARŞILIKLI MI?

Burslar karşılıksız olup, geri talep edilmeyecek.

TARIM KREDİ BURSU NE KADAR, NE ZAMAN ÖDENİR?

Burs miktarları her dönem Vakıf Yönetim Kurulu Kararı ile belirleniyor. Burslar her yıl Ekim-Haziran ayları arasında dokuz ay boyunca ödenir. Geriye dönük ödemeler toplu olarak yapılıyor.

BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLUR?

Burs başvuru sonuçları en geç aralık ayı sonuna kadar belli olur, burs almaya hak kazanan bursiyerlere e-posta veya sms yoluyla duyuru yapılır. Aynı zamanda sonuçlar www.tareksav.org.tr adresinde yayınlanır.

BURS YENİLEME NASIL YAPILIR?

Ara sınıf olup burs kaydını yenilemek isteyen bursiyerlerin belgelerini Tareksav’a ulaştırmaları gerekiyor. Bursiyerler öğrenci not durum belgelerini (transkript), öğrenci belgelerini ve disiplin durumunu gösterir onaylı belgelerini her yıl Vakfın yaptığı duyuru ile Tareksav Müdürlüğü’ne elden veya kargo yolu ile ulaştırmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

BELGELER İÇİN TIKLAYIN