Gazete Vatan Logo

Takdir teşekkür hesaplama! E okul 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. ve 12. sınıf teşekkür takdir kaç puanla alınır, karne notu nasıl hesaplanır? İlkokul, ortaokul, lise takdir teşekkür hesaplama!

Takdir ve teşekkür hesaplama sürecine dair araştırmalar başladı. Öğrenciler, 23 Ocak’ta yarıyıl tatiline çıkıyor, 3 Şubat’ta okullarına dönüyor. Tatil için gün sayan öğrenciler takdir ya da teşekkür alıp almayacağını da sorguluyor. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. ve 12. sınıflar takdir belgesi ve teşekkür belgesi nasıl hesaplanır, sorusunun yanıtını öğrenmeye çalışıyor. Peki, Takdir teşekkür kaç puanla alınır, e okul karne notu hesaplama nasıl yapılır? İşte İlkokul, ortaokul, lise takdir, teşekkür belgesi hesaplama…

Takdir teşekkür hesaplama! E okul 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. ve 12. sınıf teşekkür takdir kaç puanla alınır, karne notu nasıl hesaplanır? İlkokul, ortaokul, lise takdir teşekkür hesaplama!

İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri takdir ya da teşekkür belgesi almak için not hesaplaması yapıyor. Öğrencilerin 1. dönem eğitim ve öğretim yılı 23 Ocak’ta sona eriyor, 3 Şubat ikinci yarıyıl başlıyor. Ara dönem tatili yapacak öğrenciler bir yandan da takdir teşekkür hesaplama için arama motorlarına yöneldi. Peki, takdir teşekkür kaç puanla alınır, e okul karne notu hesaplama nasıl yapılır? İşte 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. ve 12. sınıflar için takdir belgesi ve teşekkür belgesi hesaplama…

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yılki yönetmelikte takdir ve teşekkür hesaplama işleminde bazı kriterler açıklamıştı:

Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

Haberin Devamı

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

E-Okul üzerinden; devamsızlık bilgisi, not bilgisi, proje notları, dönem sonunda alınan belgeler ve yıl sonu başarı puanı gibi bilgilere erişim sağlanabilir. Bilgilerin görülmesi için E-Okul VBS girişi yapılması yeterlidir.

KARNE NOTU HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Kare notu ortalaması, 1. yazılı puanının 2. ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanmasının ardından toplam yazılı sayısına bölünmesiyle ortaya çıkmaktadır.

Tüm dersler için bu işlemi yaptıktan sonra öğrenciler, ders başına çıkan not ortalamalarının hepsini toplar. Topladıkları not ortalamasını da o dönem alınan ders sayısına böler. Bu şekilde dönemin karne not ortalaması ortaya çıkar.

KARNE NOT ORTALAMASI-TAKDİR-TEŞEKKÜR HESABI İÇİN e-OKUL GİRİŞİ