Gazete Vatan Logo

Simyacı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Simyacı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Fantastik roman türünde bir eser olan Simyacı Türkiye'de 1996 senesinde yayınlanmıştır. Kitap, dünyayı gezmek için yola çıkan Santiago'nun bu yoldaki deneyimlerini anlatmaktadır.

Simyacı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Simyacı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...

Simyacı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir?

Simyacı, fantastik roman türünde bir eserdir ve zamanla klasikler arasında girmiştir. Ülkemizde 1996 senesinde yayınlanmış olan kitabın esin kaynağı Mevlana'nın Mesnevisindeki bir öyküdür. Kitabın konusu rahip olarak eğitim alan fakat rahip olmak istemeyen Santiago'nun başına gelenlerdir.

16 yaşına geldiğinde dünyayı gezmek istediğini babasına söylemiş ve onay aldıktan sonra yoluna çıkmıştır. Bir gün rüyasında Mısır piramitlerini ve orada bir hazine olduğunu görür.

Santiago bu rüyasını yolda gördüğü kişilere anlatır ve en sonunda Mısıra gitmeye karar verir. Yola çıkar ve bu yolda karşılaştıkları ile amaca giden yolda yaşadığı deneyimler kitapta anlatılır. Simyacı kitabının yazarı Paulo Coelho olarak karşımıza çıkar.

Simyacı Kısa Kitap Özeti ve İçerisindeki Karakterler

Babası rahip olan ve bundan dolayı rahip okulunda okuyan Santiago, eğitimini ailesinin istediği gibi alma konusunda isteksizdir. Okul dışında tüm hayatını koyunlara çobanlık yaparak geçirdiğinden Endülüs'ü tanıma fırsatı olmuştur.

Haberin Devamı

16 yaşına geldiğinde rahip olmak istemediğini ve gezgin olmak istediğini babasına söylemiştir. Santiago babasından beklemediği şekilde onay almıştır ve babası kendisine dünyayı dolaşması için kese vermiştir. Yanına yağmurluğunu ve kesesini alıp yola çıkan Santiago kendisine koyun sürüsü almış ve öyle gezmeye başlamıştır.

Koyunlarıyla birlikte her gün yeni bir yeri keşfetmiş ve bir gün rüyasında Mısır piramitlerini görmüştür. Orada kendisini bekleyen bir hazine olduğunu gören Santiago rüyasını falcıya atlatmış ve falcı kadın ona hazineyi bulduğunda 1/10 kısmı kendisine vermesi gerektiğini söylemiştir.

Mısır piramitlerine giden ve hazineyi arayan Santiago bu rüyanın ve falcı kadının söylediklerinin yalan olduğunu anlayınca dünyayı gezmeye devam etmiştir. Simyacı kitabındaki karakterler Santiago, İngiliz, bilge kral ve Fatima'dır. 

Paulo Coelho Kimdir?

24 Ağustos 1947'de dünyaya gelen Paulo Coelho yazarlığa şarkı sözü yazarak başlamıştır. 1980'de kendisi gibi sanatçı olan Christina Oiticica ile evlenmiş ve 1986 senesinde bir hac yolculuğuna çıkarak 1987'de Hac kitabını kaleme almıştır.

Haberin Devamı

1988'de Simyacı adlı kitabını yazınca dünya çapında tanınan bir yazar olmuştur ve kitabı 53 dile çevrilmiştir. Bu sayede de Guiness dünya rekorlar kitabına girmiştir. 

Paulo Coelho Eserleri Nelerdir?

Paulo Coelho tarafından kaleme alınan eserler şu şekildedir:

Mektup

Akra'da bulunan el yazması

Okçunun yolu

Hippi

Şeytan ve genç kadın

Brida

Kazanan yalnızdır

Hac

Casus

On bir dakika

Simyacı

Piedra ırmağının kıyısında oturdum ağladım

Portobello cadısı

Zahir

Aldatmak

Elif

Veronika ölmek istiyor

Beşinci dağ

Işığın savaşçısının el kitabı