Gazete Vatan Logo

Seminerler online, uzaktan mı olacak? Öğretmenlerin Haziran semineri 2020 çalışmaları nasıl olacak? Adnan Boyacı açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde seminer tarihleri hakkında bilgi vererek, öğretmenlerin seminer programı kapsamında 22 Haziran’da göreve başlayacağını duyurdu. Seminerler nasıl olacak, diye merak edilirken, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Peki, Seminer uzaktan mı olacak? Seminer online mi olacak? İşte 2020 seminer çalışmaları hakkında merak edilenler…

Seminerler online, uzaktan mı olacak? Öğretmenlerin Haziran semineri 2020 çalışmaları nasıl olacak? Adnan Boyacı açıkladı!

Seminerler uzaktan mı olacak? Semineler online mi olacak? sorularının cevabı MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı’dan geldi. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), normalleşme sürecine yönelik atılan adımlar kapsamında yaklaşık bir milyon öğretmenin yaz döneminde gerçekleştirdikleri mesleki çalışmalarının yüz yüze çevrim içi olarak düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Ancak, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı tarafından yeni bir açıklama yapıldı. Adnan Boyacı resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada öğretmenlerin normalde okula giderek gerçekleştirdikleri seminer çalışmalarının bu dönemde uzaktan yapılacağı ifadesine yer verildi. İşte 2020 seminer çalışmaları ve seminer programı hakkında merak edilenler…

2020 seminer çalışmaları nasıl olacak? Adnan Boyacı açıkladı!

MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada “Tüm öğretmen ve okul yöneticilerimizin katılacağı 22-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek MESLEKİ ÇALIŞMA DÖNEMİ faaliyetleri online - uzaktan gerçekleştirilecektir. Tüm meslektaşlarıma başarılar dilerim” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Böylece 2020 yılı yaz seminerlerinin tüm öğretmenler başta olmak üzere yöneticiler tarafından da uzaktan yapılacağı ifade edildi.

SEMİNER PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığınca bu yaz için hazırlanan seminer programında uzaktan eğitim faaliyetleri başta olmak üzere dönem çalışmaları ele alınarak raporlar hazırlanacak. Ek olarak da 2020 ile 2021 eğitim öğretim yılında salgın sebebi ile eğitim faaliyetlerinin değişmesi sebebi uzaktan eğitim ile işlenen dersler değerlendirilecek.

Sadece derslere yönelik aktiviteler değil ayrıca ‘Öğretmenler Türkiye İçin Söylüyor Projesi’ kapsamında güzel sanatlar ve müzik öğretmenlerince, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, klasik Türk müziği ve tasavvuf müziği açık hava konserleri gibi çeşitli etkinliklerin de bu kapsamda gerçekleştirilecek.