Gazete Vatan Logo

Romanya Bayrağı Anlamı Nedir? Romanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Romanya, Orta Avrupa'nın güney doğusunda konumlanmış olan bir ülkedir. Avrupa birliğine üye olan Romanya'nın başkenti ise Bükreş'tir. 

Romanya Bayrağı Anlamı Nedir? Romanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Romanya Bayrağı Anlamı Nedir?

Farklı renklerden meydana gelen Romanya'nın bayrağı birçok kişi tarafından araştırılmaktadır. Dikey olarak hazırlanmış üç renkten oluşan bayrakta soldan sağa mavi, sarı ve kırmızı renkler bulunur. Her bir rengin kendi içinde anlamı vardır ve bu anlam ülkeye özeldir. Göndere yakın olan mavi renk ile özgürlük ve refah temsil edilmektedir.

Ortadaki yer alan sarı renk ile milletin madenleri ve güneş sembolize edilirken kırmızı ile bağımsızlık için dökülmüş kan temsil edilir. Romanya bayrağı genel anlamıyla sade bir bayraktır ve dikey olarak yan yana dizilmiş renklerden meydana gelir. 

Romanya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Romanya bayrağı bayrak direğinden itibaren üç dikey çizgiden oluşur. Bayrakta sırasıyla mavi, sarı ve kırmızı renkler bulunur. 26 Haziran 1848 senesinde kabul edilmiş olan bayrak devletin resmi bayrağı olarak kullanılır. Bayraktaki mavi renk ile refah, rahatlık ve özgürlük temsil edilir.

Bayrağın ortasındaki sarı renk ülkenin aydınlık olmasını, güneşi ve milletin madenlerini temsil eder. Son kısımda bulunan kırmızı renk ile Romanya'nın bağımsızlığı için dökülen kanlar temsil edilmektedir. Üç renkten meydana gelen Romanya bayrağının kendine özel anlamları vardır ve sade bir bayraktır. 

Haberin Devamı

Romanya Nerede?

Avrupa kıtasında bulunan Romanya ekvatorun kuzeyinde yer almaktadır. Avrupa'nın en geniş yüzölçümüne sahip olan Romanya Dünya’daki 82. en büyük ülkedir. Balkan yarımadasının kuzeyinde yer alan ülkenin kuzeybatısında Macaristan, kuzeydoğusunda da Moldova bulunur. Ülkenin Karadeniz'e kıyısı da bulunur.

Kuzey yarım kürede yer alan Romanya ülkesinin iklimi konumu itibariyle değişkenlik gösterir. Ülkede karasal iklim hakim olsa da değişkenlik gösterebilir. Romanya'da yazları kurak ve sıcak geçerken kışlar oldukça sert ve karlı geçer. Sonbahar daha uzun sürerken ilkbahar kısa sürede biter. 

Romanya Gezilecek Yerler

Voronet manastırı: Romen köyünün bir parçası olan Voronet manastırı, Orta Çağ'dan günümüze kadar gelmiş önemli dini yapılar arasındadır. 1488 senesinde inşa edilmiş olan manastır Dünya kiliseler mirasını oluşturan 8 manastır arasında sayılır. Ülkeye gelen kişilerin mutlaka görmesi gereken yerler arasındadır.

Haberin Devamı

Bran kalesi: Romanya'daki ulusal anıtlardan biri olan Bran kalesi, ülkedeki en meşhur kaledir. Bran Stoker'in hayali karakteri olan Kont Drakula'nın evi olduğundan Drakula kalesi olarak da bilinir. Eski zamanlarda Osmanlı Devletine karşı savunma amacı ile yapılmış olan kale günümüzde en ihtişamlı yapılar arasında sayılır.

Merry mezarlığı: Romanya'nın açık hava müzelerinden biri olan mezarlık, ulusal anıtlardan biridir. Şiirsel ve özgün bir şekilde gömülen insanların renkli mezarlarıyla dolmuş olan bu mezarlık görenleri hayrete düşürmektedir.

Balea gölü: Romanya'daki en güzel ve huzurlu manzaralara ev sahipliği yapan göl turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biridir.