Gazete Vatan Logo

ÖSYM ortaöğretim KPSS tercih kılavuzu 2022! KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman başlayacak, KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS oturumları tamamlandı, gözler tercih kılavuzlarına çevrildi. KPSS tercih kılavuzlarının ne zaman yayınlanacağı konusu gündemdeki yerini koruyor. ÖSYM tarafından yapılan KPSS takvimiyle tercih işlemlerinin başlayacağı tarih de netleşti. Peki, KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman, ÖSYM ortaöğretim KPSS tercih kılavuzu 2022 yayımlandı mı? İşte ÖSYM KPSS tercih takvimi 2022…

ÖSYM ortaöğretim KPSS tercih kılavuzu 2022! KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman başlayacak, KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı?

KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu için yapılan araştırmalar devam ediyor. KPSS tercihleri, tercih kılavuzunun açıklanması sonrası adaylar, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr/" adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak tercih işlemlerini gerçekleştirebilirler. Peki, KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman başlayacak, KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte ÖSYM ortaöğretim KPSS tercih kılavuzu 2022…

KPSS ORTAÖĞRETİM KILAVUZU YAYINLANDI MI?

KPSS ortaöğretim sınavı 6 Kasım tarihinde yapıldı, 28 Kasım’da da branş bazında sıralamalar belli oldu.

ÖSYM ortaöğretim kılavuzu ise henüz yayınlanmadı, kılavuzun aralık ayında yayınlanması bekleniyor.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercihleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan tercih kılavuzu doğrultusunda gerçekleştirilecek. ÖSYM'nin resmi sitesi 'https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel tercih başvurusu yapılabilecek.

ÖSYM AİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ