Gazete Vatan Logo

ÖSYM duyurdu! 2022 Arabuluculuk Sınavı soru ve cevap anahtarı yayımlandı! İşte Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı kitapçıkları!

ÖSYM duyurdu! 4 Aralık 2022 tarihinde uygulanan 2022 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavının (2022-Arabuluculuk) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı yayınlandı. İşte Adalet Bakanlığı 2022 Arabuluculuk Sınavı’nda çıkmış sorular!

ÖSYM duyurdu! 2022 Arabuluculuk Sınavı soru ve cevap anahtarı yayımlandı! İşte Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı kitapçıkları!

ÖSYM tarafından 4 Aralık 2022 tarihinde uygulanan 2022 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı soru ve cevapları yayınlandı.

ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde:

“2022-Arabuluculuk Sınavının Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

04 Aralık 2022 tarihinde uygulanan 2022 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavının (2022-Arabuluculuk) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 04 Aralık 2022 tarihinde saat 13.00'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı görüntüleme süreci, 14 Aralık 2022 tarihi saat 23.59’da sonlanacaktır.”

2022 Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Sınavı Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı için tıklayın

ARABULUCULUK SINAVI PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların, testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecek. Adayların, testten aldıkları ham puan kullanılarak 100 tam puan üzerinden sınav puanları hesaplanacak. Sınavda 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) puan alan adaylar başarılı sayılacak. Sınavda 70 ve üzeri puan alan adayların sonuç bilgisinde “Başarılı”, 70 puanın altında puan alan adayların Sınav Sonuç Belgesinde ise “Başarısız” ibaresi yazılacak.

Haberin Devamı

ARABULUCULUK SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebilecekler.  Sonuç bilgisinde, adayın doğru/yanlış cevap sayıları ve sınav puanı yer alacak.