Gazete Vatan Logo

Ortaöğretim KPSS açıklandı mı? 2020 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün saat kaçta?

2020 KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM, KPSS ortaöğretim sınav sonuçları için açıklama yaparak, sonuçların 24 Aralık Perşembe günü yani bugün ÖSYM'nin internet sayfasından ilan edileceğini duyurdu. Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. İşte Ortaöğretim KPSS sonuçları…

Ortaöğretim KPSS açıklandı mı? 2020 KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, bugün saat kaçta?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu merak ediliyordu, yanıt buldu. 15-30 Eylül 2020 tarihlerinde başvuruları alınan, 22 Kasım 2020 tarihinde de 188 merkezde gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Ortaöğretim KPSS sonuçları 24 Aralık bugün açıklanacak. Adaylar 24 Aralık'ta açıklanacak olan sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS SINAV SONUÇLARI DEĞERLENDİRMESİ

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Haberin Devamı