Gazete Vatan Logo

Okullar tatil edildi mi? Milli Eğitim Bakanlığı (Ziya Selçuk) tatil açıklaması yaptı mı?

Türkiye'de ilk vakası görülen yeni tip corona virüs (Kovid-19) açıklamasının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılmasının ardından, okulların tatil edilmesi gündeme getirildi. Öğrenciler ve veliler okulların tatil edilmesini isterken gözler, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çevrildi. Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'na Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katılacağı haberi, okulların tatil edileceğini düşündürdü. Merakla beklenen haber, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.

Okullar tatil edildi mi? Milli Eğitim Bakanlığı (Ziya Selçuk) tatil açıklaması yaptı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Corona Virüs şüphesiyle bir kişinin gözlem altına alındığı açıklamasından sonra Corona virüsü hakkında en merak edilen konu tatil konusu oldu. Öğrenciler sosyal medya hesapları üzerinden okulların tatil edilmesini istedi. Gözler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a çevrilmişti, beklenen haber Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Peki, Okullar tatil edildi mi?

Kurumu Başkanlığı (YÖK), dünyayı etkisi altına alan corona virüs vakasının Türkiye’de de görülmesi üzerine rektörler ve akademisyenlerle bir araya gelmeye hazırlanırken, birçok üniversiteden ve özel okullardan tatil açıklaması geldi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sabah saatlerinde Corona Virüsü nedeniyle Türkiye'de okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili olarak ''Ortak açıklama yapılacak'' dedi. Bilim Kurulu toplantısının ardından ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Okulların tatil edilmesi bugün gündemimize gelmedi'' dedi.

YÖK BAZI REKTÖRLERİ 'CORONA VİRÜS' TOPLANTISINA ÇAĞIRDI

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK), dünyayı etkisi altına alan corona virüs vakasının Türkiye’de de görülmesi üzerine rektörler ve akademisyenlerle bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Toplantıda, Kovid-19'a yönelik üniversitelerde şimdiye kadar alınan ve alınması gereken bütün ek tedbirler görüşülecek.

Öğrenci sayısı ve yabancı uyruklu öğrenci sayısı yüksek olan bazı üniversitelerin rektörlerinin katılacağı toplantıya, ayrıca alanında uzman olan sınırlı sayıda akademisyen de davet edildi.

Toplantıda ele alınacak konular arasında, yurt dışı ziyaret öyküsü bulunan ve planlayan akademisyenlerin durumu, akademik amaçlı gerçekleştirilen kongre, panel, toplantı gibi seyahat programları, üniversitelerde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin durumu, değişim programları kapsamında yurt dışında bulunan Türk öğrenciler ve bu program sonrasında ülkeye dönenlerin intibakları yer alıyor.

Toplantıya, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın da katılması bekleniyor.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ ETKİNLİKERİ İPTAL ETTİ

Türkiye'de ilk corona virüs vakasının açıklanması sonrası alınan önlemler artıyor. Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz de, üniversitelerinde corona virüsü ile ilgili aldıkları önlemler kapsamında bahar tatilininin öne çekilerek 11-20 Mart tarihleri arasına aldıklarını, derslerin mücbir bir durum oluşmadığı sürece 23 Mart günü başlayacağı bilgilendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Üniversitelerinin tüm fakülte ve birimlerinin 11 Mart - 30 Nisan tarihleri arasına planlanmış oldukları ulusal ve uluslararası tüm etkinlikler iptal edildiğine de açıklamasında vurgu yapan Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, “30 Nisan 2020 tarihine kadar tüm yurtdışı görevlendirmeler ve seyahatler de (üniversite destekli veya kişisel) iptal edilmiştir. Geçtiğimiz 14 gün içinde herhangi bir ülkeye seyahat (üniversite destekli veya kişisel) etmiş olan tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimizden Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemler uyarınca Türkiye’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 günlük bir izolasyon sürecini tamamlamalarını zorunlu kıldık” dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz şunları söyledi: “Ayrıca Üniversitemiz içerisine her blokta kullanabilecek el dezenfektanları yerleştirilmiştir. Bahar Tatili süresince akademik ve idari personelimiz çalışmalarına evden devam edecek olup, bu dönemde tüm üniversite alanlarımızı kapsayacak detaylı bir ortam dezenfektasyonu çalışması gerçekleştirilecektir. Aldığımız tüm önlemler konusunda öğrencilerimizi ve çalışanlarımızı düzenli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

KADİRHAS ÜNİVERSİTESİ’NDE BAHAR TATİLİ ÖNE ÇEKİLDİ

Kadir Has Üniversitesi, corona virüsü nedeniyle alınan önlemler kapsamında bahar tatilini öne çekti. Üniversite derslere mücbir bir durum oluşmadığı sürece 23 Mart günü başlayacağını duyurdu. Bahçeşehir Üniversitesi'nden gelen açıklamada ise, ''Eğitim-Öğretim sürecimizin aksamaması için 16-30 Mart tarihleri arasında tüm derslerimizi online platformlarda devam ettirme kararı almış bulunmaktayız.'' denildi.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDEN ONLİNE DERS AÇIKLAMASI

Bahçeşehir Üniversitesi'nden gelen açıklamada ise, ''Eğitim-Öğretim sürecimizin aksamaması için 16-30 Mart tarihleri arasında tüm derslerimizi online platformlarda devam ettirme kararı almış bulunmaktayız. Online derslerimizin programını hafta sonu itibariyle duyuruyor olacağız.'' denildi.

Haberin Devamı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VİZE TARİHİNİ ERTELEDİ

Ara sınav tarihlerinin 06-17 Nisan 2020 tarih aralığına ertelenmesi; Mazeret bildirimi için son dilekçe tarihinin 22.04.2020 tarihine ertelenmesi ve Mazeret sınavlarının 04-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılmasına karar verildi.

KOÇ DA ETKİNLİKLERİNİ ERTELEDİ

Koç Üniversitesi 30 Nisan'a kadar kampüs içindeki tüm etkinliklere ara verdi. Üniversite online eğitime geçmeyi planlıyor.

BOGAZİÇİ EĞİTİME 2 HAFTA ARA VERDİ

Boğaziçi Üniversitesi, Corona virüs nedeniyle eğitime 2 hafta ara verdiğini duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi de 20-26 Nisan tarihleri arasında planlanmış olan bahar tatilini, corona virüs nedeniyle 16-29 Mart tarihleri arasına alındığını bildirdi.

ÖZEL OKULLARDAN CORONA VİRÜS KARARI

Online ders yayını yapılacak!

Bahçeşehir Koleji, corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan sağlık tedbirlerinin yanı sıra ilan edilebilecek olası bir tatile karşı da tedbir alarak online eğitime geçmek için tüm altyapı çalışmalarını tamamladı. Deneme dersi 15 Mart Pazar günü 8 ve 12. sınıf öğrencileri için canlı olarak gerçekleştirilecek.

Bahçeşehir Koleji, temizlik çalışmalarının yanı sıra öğrencilere ve tüm personele yönelik corona virüs başta olmak üzere salgın hastalıkların önlenmesi için alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirme çalışmaları da yapıldığını duyurdu. Konuyla ilgili konuşan Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, öğrencilerin bir arada bulunduğu ortamlarda hastalıkların çabuk yayıldığına dikkat çekti. Dağ "Türkiye genelinde 80 bini aşkın öğrencisi olan bir eğitim kurumu olarak her türlü olasılığa karşı tedbirlerimizi alıyoruz. Bazı ülkelerde uygulanan okulların tatil edilmesi uygulamasının ülkemizde de yaşanması durumuna karşı online derslerle öğrencilerimizin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri için de tüm altyapı çalışmalarımız tamam." dedi.

Önceki yıllarda olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların tatil edildiği günlerde online olarak derslere devam eden Bahçeşehir Koleji, Corona virüs salgını nedeniyle ilan edilebilecek olası bir tatile karşı da tedbir aldı. Olası bir tatil durumunda tüm kademelerdeki tüm öğrencilerin dersleri online olarak takip etmelerinin mümkün olduğunu belirten Özlem Dağ, 15 Mart Pazar günü 8. ve 12. sınıf öğrencileri için online ders yayını yapacaklarını söyledi.

Canlı olarak yayınlanacak derslerde 8. sınıf öğrencileri "Elektrik Yükleri ve Elektriklenme Çeşitleri" konusunun işleneceği Fen Bilimleri, 12. sınıf öğrencileri ise "İntegralde Alan" konusunun işleneceği Matematik derslerine METODBOX platformu üzerinden katılacaklar. Bahçeşehir Koleji'nin uzaktan eğitim platformu olan Metodbox'ta öğrencinin tüm akademik gelişim süreci takip edildiğini belirtti.

Mektebim okulları: sanal sınıflarda derslerine kaldıkları yerden devam edecekler

Türkiye'de corona virüsü nedeniyle eğitime ara verilmesi kararı çıkması halinde uzaktan eğitim ile öğrencilerinin kendi öğretmenleriyle eğitimlerine kesintisiz devam edebileceklerine dikkat çeken Mektebim Koleji Genel Müdürü Servet Özkök, "1.sınıftan itibaren tüm öğrencilerimiz evlerinden sanal sınıflarda derslerine kaldıkları yerden devam edecekler" dedi.

Mektebim Koleji Genel Müdürü Servet Özkök, toplumsal farkındalık ve sıkı tedbirler alındığı taktirde salgının en az hasarla atlatılacağına inandığını belirterek, "Özellikle ulusal sınav hazırlık grubundaki öğrencilerimizin ( 7, 8, 11 ve 12. sınıflar ) ders kaybına uğramamaları için uzun süredir yürütülen tüm hazırlıklar tamamlanmıştır. Rutin ders akışının yanı sıra premium dersler kapsamında Bölüm Başkanlarımız genel tekrar dersleri yapacaktır. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimimiz tarafından gündemli bilgilendirme yapılarak, süreç desteklenecektir. Detaylar düzenli olarak kamuoyuyla paylaşılacaktır." şeklinde konuştu.