Gazete Vatan Logo

Okullar ne zaman açılacak? Okullar eylül ayının kaçında açılıyor? 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ne zaman başlıyor?

Eylül ayına kısa bir süre kala milyonlarca öğretmen, veli ve öğrencinin gözü okulların açılacağı tarihe çevrildi. Yaz tatilinin sona ermesine kısa bir süre kala Milli Eğitim Bakanlığı da çalışmalarına hız verdi. Yeni Eğitim Öğretim Yılı için hazırlıklar tamamlanırken Kabine toplantısın sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek okulların açılacağı tarihi duyurdu. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Okullar eylülün kaçında açılıyor? 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ne zaman başlıyor? İşte 2022 ve 2023 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi!

Okullar ne zaman açılacak? Okullar eylül ayının kaçında açılıyor? 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ne zaman başlıyor?

Yaz tatilinin bitmesine kısa bir süre kala milyonların gözü yeni eğitim öğretim yılına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 81 ilde hazırlıklarını tamamlarken, yeni eğitim yılına da pek çok yenilikle başlayacak. Açıklamayı Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Peki, Okullar ne zaman açılacak? Okullar eylülün kaçında açılıyor? 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı ne zaman başlıyor?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OKULLARDA YAPILAN HAZIRLIKLARI ANLATTI

Cumhurbaşkanı Receğ Tayyip Erdoğan okulların açılış tarihi ile ilgili şunları söyledi:

“Öğrencilere yönelik hazırlanan yardımcı kaynak kitapların artık ücretsiz olarak okullarda verileceğini aktararak "3 hafta sonra 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılına hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Son 19 yılda kesintisiz şekilde sürdürdüğümüz ücretsiz ders kitaplarımızın basımı ve dağıtımı tamamlandı. Paramızla kitap alamıyor, bulamıyorduk. Üst sınıflardaki abilerimizden teksir notlarını bile satın alamıyorduk. Ama şimdi kuşe kağıda basılı kitapları ücretsiz olarak her eğitim öğretim yılının başında sıraların üzerinde yavrularımızın önüne koyuyoruz. Bu yıl bir iyileştirme yaparak, ders kitaplarının yanına yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak okullar açıldığında öğrencilerimizin masalarında hazır edeceğiz. Dağıttığımız yardımcı kaynak tutarı, bu yılkilerle birlikte 130 milyonu buluyor. Milli Eğitim Bakanlığımız, tüm okullarımızın temizlik, kırtasiye, küçük onarım ve atölye gibi ihtiyaçlarına yönelik bütçeleri bu yıl doğrudan okullara gönderdi. Temizlik işlerinde çalışacak 60 bin kişi de okulların açılmasıyla görevlerine başlayacaklar. Temel eğitimde 10 bin okul projesi kapsamında 3 milyarlık bir bütçe kullanarak okullarımızda çok önemli iyileştirmeler gerçekleştirdik.”

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK, NE ZAMAN KAPANACAK?

2022-2023 eğitim öğretim yılına ait takvimi Milli Eğitim Bakanlığı açıklamıştı. Buna göre, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 12 Eylül tarihinde başlayacak ve 16 Haziran 2023 tarihinde sona erecek.

Haberin Devamı

ANAOKULLARI VE 1. SINIF UYUM EĞİTİM HAFTASI NE ZAMAN?

Anaokulları ve birinci sınıflarla ilgili uyum eğitim haftası 5-9 Eylül tarihleri arasında uygulanacak. Uyum eğitim haftası, eğitim öğretim yılı başlamadan bir hafta önce yapılıyor.

OKULLARDA YARIYIL TATİLİ NE ZAMAN?

2022-2023 eğitim ve öğretim yılında yarıyıl tatilini ise 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında planlanıyor.

14-18 Kasım 2022'de birinci, 17-20 Nisan 2023'te ikinci ara tatil yapılacak.

İkinci ara tatili ise Ramazan Bayramı ile birleştirildi.