Gazete Vatan Logo

Okullar kapanacak mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitiyor, 15 tatil uzatıldı mı 2022?

15 tatil uzatıldı mı, okullar kapanacak mı? Öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği sömestr tatili 21 Ocak Cuma günü başladı. İlkokul, ortaokul ve liselerde yarıyıl tatili keyfi çıkarılırken, ilk hafta geride kaldı. Öğrenciler ise artan vakalar ve yoğun kar yağışının hüküm sürmesi nedeniyle okullar kapanacak mı, yüz yüze eğitim bitecek mi, sorularına yanıt arıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den yarıyıl tatiline ilişkin açıklama gelmişti. Peki, 15 tatil uzatıldı mı, yarıyıl tatili ne zaman bitiyor?

Okullar kapanacak mı? Yarıyıl tatili ne zaman bitiyor, 15 tatil uzatıldı mı 2022?

Okullar kapanacak mı, yüz yüze eğitim bitecek mi? Yoğun kar yağışı ve vaka sayıları yarıyıl tatilinde olan öğrencilerin 15 tatil uzatıldı mı, yarıyıl tatili ne zaman bitiyor, gibi sorulara yanıt aramasına neden oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ülke genelinde etkili olan kötü hava şartlarının etkisiyle okullarda yarıyıl tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı yönündeki sorulara yanıt verdi. Peki, 15 tatil uzatıldı mı?

OKULLAR KAPANACAK MI, 15 TATİL UZATILDI MI 2022?

2021 - 2022 Eğitim öğretim dönemi için yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre okullar 24 Ocak günü kapanacak ve 7 Şubat günü açılacak.

Kar yağışının etkisiyle 15 tatilin uzatılmayacağı, 15 tatilin 6 Şubat Pazar gecesi sona ereceği ve öğrencilerin 7 Şubat Pazartesi günü dersliklere geri döneceği açıklandı.  

MEB’in Twitter hesabından yapılan açıklamada “Ders zili 6 Eylül’de çalacak, 1. dönem ara tatili 15-19 Kasım, Yarıyıl tatili 24 Ocak - 6 Şubat, 2. dönem ara tatili 11-15 Nisan, Karneler 17 Haziran 2022’de dağıtılacak.” denildi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yarıyıl tatilinin uzatılmayacağını, okullara dönüşün 7 Şubat'ta gerçekleşeceğini duyurdu.