Gazete Vatan Logo

Öğretmenlerin seminerleri ne zaman başlıyor, online mı? Ara tatil öğretmenlerin mesleki çalışma programı ve Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) ekranı!

Okullarda ilk ara tatil başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerin mesleki çalışma programları hakkında açıklama yaptı. Öğretmenler ara tatilde Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden mesleki çalışmalarını tamamlayabilecek. Peki, Öğretmenlerin seminerleri ne zaman başlıyor, online mı? Ara tatil öğretmenlerin mesleki çalışma programı ve Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) ekranı!

Öğretmenlerin seminerleri ne zaman başlıyor, online mı? Ara tatil öğretmenlerin mesleki çalışma programı ve Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) ekranı!

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen bugün ilk ara tatile giriyor. Ara tatilde öğretmenler mesleki çalışmalarını yapacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmenlerin mesleki çalışma programları ile ilgili açıklama yaptı.

ÖĞRETMENLERİN SEMİNERLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR, ONLİNE MI?

Öğretmenlerin mesleki çalışma programlarının çevrim içi olarak yapılacağını hatırlatan Bakan Mahmut Özer, “Öğretmenlerimiz okula gitmeden Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden mesleki çalışmalarını tamamlayabilecek. Millî Eğitim Bakanlığı yayınlarından çıkan kitaplardan oluşan özel bir seçkiyi barındıran e-kütüphane de yine ÖBA üzerinde öğretmenlerimizi bekliyor.” ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI NASIL OLACAK?

Yeni eğitim konularının yanı sıra ÖBA'da geçmişten bugüne yayınlanmış 77 eğitim başlığı yer alacak. Öğretmenlerin daha önce almadıkları herhangi bir eğitimi tamamlamaları yeterli olacak.

2023 MEB TATİL PROGRAMI

Ara tatilin ardından öğrenciler, 21 Kasım'da tekrar dersbaşı yapacak. 23 Ocak-3 Şubat 2023'te yarıyıl tatili, 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil olacak.

Haberin Devamı

12 Eylül 2022'de başlayan eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.