Gazete Vatan Logo

Öğretmenlerin 2022 yılı iller arası yer değiştirme başvuruları ne zaman? Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu! Kadrolu öğretmenlerin 2022 yılı yer değiştirme takvimi açıklandı. Peki, Öğretmenlerin yer değiştirme başvuruları ne zaman? Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte 2022 öğretmenlerin 2022 yılı yer değiştirme takvimi!

Öğretmenlerin 2022 yılı iller arası yer değiştirme başvuruları ne zaman? Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca kadrolu öğretmenlerin 2022 yılı yer değiştirme takvimi, 3 Haziran'da ilan edilmişti. İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerde başvuruların ve atamaların ne zaman yapılacağı merak ediyor. Peki, Öğretmenlerin yer değiştirme başvuruları ne zaman? Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? İşte 2022 öğretmenlerin 2022 yılı yer değiştirme takvimi!

ÖĞRETMENLERİN 2022 YILI İLLER ARASI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN?

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerde başvurular, 25-29 Temmuz'da alınacak.

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğretmenlerin yer değiştirme atamalar 1 Ağustos'ta ilan edilecek.

ÜÇ YIL SÜRE ŞARTI ARANMAYACAK

Yer değiştirme başvurularında görev yapılan ilde 31 Aralık tarihi itibarıyla üç yıllık çalışma süresi aranacak. Ancak; İstanbul, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa ve Van illeri dışında görev yapan öğretmenlerin bu illere yer değiştirme başvurularında üç yıl süre şartı aranmayacak. Bu kapsamda yapılan başvurularda atama işlemi, üç yıllık süre şartını taşıyan öğretmenlerin atama işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra atama yapılmayan eğitim kurumları dikkate alınarak tercihler doğrultusunda hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak.

Haberin Devamı

Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek, eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecek.

2022 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin duyuruya ulaşmak için tıklayınız!