Gazete Vatan Logo

Öğrenci öğretmen destek sistemi nedir? MEB öğrenci öğretmen destek sistemi girişi nasıl ve nereden yapılır?

Milli Eğitim Bakanı Özer, uzun yıllardan beri eğitim camiasının özlemle beklediği Öğrenci/Öğretmen Destek Sistemi'nin (ÖDS) hayata geçirildiğini, sistemin her öğrenciye bireyselleştirilmiş destek mekanizması sunduğunu bildirdi. Söz konusu açıklamanın ardından “Öğrenci öğretmen destek sistemi nedir? MEB öğrenci öğretmen destek sistemi giriş nasıl ve nereden yapılır?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Öğrenci öğretmen destek sistemi nedir? MEB öğrenci öğretmen destek sistemi girişi nasıl ve nereden yapılır?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, MEB Şura Salonu'nda ÖDS'nin tanıtım töreninde yaptığı konuşmada “Ortaokul ve lisenin tamamını kapsayan ve ilk kez herkese aynı kaynak değil bireyselleştirilmiş bir destek mekanizması sunan ve uzun yıllardan beri eğitim camiasının da özlemle beklediği bir sistem." İfadelerini kullandı. Bakan Özer, sistemin her ay yapılacak güncellemelerle çok daha ileri noktaya evrileceğini de söyledi. Peki, Öğrenci öğretmen destek sistemi nedir, ne işe yarar? MEB öğrenci öğretmen destek sistemi giriş nasıl ve nereden yapılır?

ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN DESTEK SİSTEMİ NEDİR?

Öğrencilere istediği ders, ünite ve konudan sorular öğrencilere sorulmaktadır. Öğretmenler sistem üzerinden öğrencilere ödev gönderebiliyorlar. Öğrenciler derslerindeki ilerleme durumlarını kendileri de sistem üzerinden değerlendirebiliyorlar. Öğretmenler sistemin hazırladığı testleri veya kendi oluşturdukları testleri öğrencilere gönderebilecekler.

Bakan Özer ayrıca sistemin YKS'ye girmek isteyen tüm öğrencilere de açılacağını bildirdi.

Haberin Devamı

MEB ÖĞRENCİ ÖĞRETMEN DESTEK SİSTEMİ GİRİŞİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

https://ods.eba.gov.tr/giris linki üzerinden giriş yaptıktan sonra "Öğrenci" ve "Öğretmen" başlıklı iki farklı seçenek karşınıza çıkacaktır. Öğretmenler "MEBBİS", öğrenciler ise "EBA" şifrelerini kullanarak ÖDS'ye rahatlıkla giriş yapabileceklerdir.