Gazete Vatan Logo

ÖABT sınavı saat kaçta, KPSS alan bilgisi sınavı ne zaman? KPSS alan bilgisi sınavı kaç dakika, kaç soru?

KPSS alan bilgisi sınavı ne zaman, saat kaçta başlıyor, bitiyor 2022? KPSS alan bilgisi sınavı bu hafta düzenlenecek. KPSS alan bilgisi sınavı saati ve sınav süresi detayları ise merak konusu oldu. ÖABT, öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adayların girdiği sınavdır. Toplam 75 sorudan oluşan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, 18 farklı alanda yapılmaktadır. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, ÖABT dışında Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine de girmelidir. Peki KPSS alan bilgisi sınavı kaç dakika, kaç soru?

ÖABT sınavı saat kaçta, KPSS alan bilgisi sınavı ne zaman? KPSS alan bilgisi sınavı kaç dakika, kaç soru?

KPSS alan bilgisi sınavı 24 ve 25 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri), KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) ve KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik), sınavlarının detayları araştırılıyor.

KPSS alan bilgisi sınavı saat kaçta başlıyor, sınav süresi kaç dakika 2022?

KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturumu (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) 24 Eylül tarihinde saat 10.15'te başlayacaktır. KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturumu (Hukuk, İktisat, Maliye) saat 14.45'te başlayacak.

KPSS Lisans Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturumu (İşletme, Muhasebe, İstatistik), saat 10.15'te başlayacak.
Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00’dan sonra; öğleden sonra oturumlarında ise saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

ÖABT soru dağılımı ve sınav süresi

Haberin Devamı

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) soru dağılımı ve sınav süresi şu şekilde:

Her bir alandan 40 soru sorulurken sınav süresi 50 dakika olarak belirlenir. Tek istisna, İstatistik alanında sınava katılacaklara 60 dakika süre verilmesidir.

ÖABT testi kaç soru kaç dakika?

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 75 sorudan oluşmaktadır ve adaylara verilen süre 120 dakikadır.