Gazete Vatan Logo

LGS’ye girecekler için sınav öncesi son tüyolar!

LGS’ye kısa bir süre kaldı. İyi bir liseye gidebilmek için ter dökecek öğrenciler LGS öncesinde yapılması gerekenleri araştırıyor. Uzmanlar ise adayların sınav öncesi akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel olarak son hazırlıklarını yapmalarını öneriyor. Peki, LGS öncesi neler yapılmalı? LGS’nin son gününe kadar ders çalışılır mı? LGS’de başarılı olmak için neler yapılmalı? İşte LGS’ye girecekler için sınav öncesi son tüyolar!

LGS’ye girecekler için sınav öncesi son tüyolar!

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 5 Haziran 2022 Pazar günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde yapılacak. Uzmanlar sık sık adaylara uyarılarda bulunurken bazı tüyoları da paylaşıyor. LGS adayları sınava sayılı gün kala son hazırlıkları, sınav öncesinde neler yapılması gerektiğini araştırıyor. Uzmanlar sık sık adaylara uyarılarda bulunurken bazı tüyoları da paylaşıyor. Peki, LGS öncesi neler yapılmalı? LGS’nin son gününe kadar ders çalışılır mı? LGS’de başarılı olmak için neler yapılmalı? İşte LGS’ye girecekler için sınav öncesi son tüyolar!

LGS sınavı için 1, 5 milyona yakın aday 5 Haziran Pazar günü sınava girecek, Milyonlarca adayın yarışacağı sınavda uzmanlar adayların sınav öncesi akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel olarak son hazırlıklarını tamamlamaları gerektiğini konusunda uyarıyor.

LGS’NİN SON GÜNÜNE KADAR DERS ÇALIŞILIR MI?

Uzmanlara göre, adayların son ana kadar ders çalışmalarına hiçbir sorun yok. Uzmanlar, sınava kadar boş kalmanın öğrencilerde duygusal yorgunluğa neden olabileceğini bu yüzden sınav hazırlıklarının durdurulmaması gerektiğini belirtiyor. Sınavın yaklaştığı günlerde öğrenmek yerine ise sınav antrenmanları yapmanın daha doğru olacağı da belirtiliyor. Adaylar bu süreci deneme sınavları çözerek hatta gerçek bir sınavın simülasyonu şeklinde değerlendirmesi gerekiyor. Sınava girer gibi gerçek saatte deneme sınavına başlayıp, verilen sürede sınavı bitirmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

LGS İÇİN ÖNERİLER

İşte uzmanlardan gelen öneriler:

- Sadece akademik hazırlık değil, taktik hazırlık da önemli. Her öğrencinin başarılı olduğu test, hızlı olduğu alan farklıdır. Dolayısıyla her öğrencinin kendi tarzını bulması şart. Taktiklerini, sürelerini son hafta gözden geçirsinler. Sınav sırasında da taktik değiştirmesinler.

- Sınavda bir soruya takılırsanız, soruyla inatlaşmayın. Bir soruya takılmak üç soruya mal olabilir.

- Kodlama hatalarından dolayı bekledikleri sonuçları alamayan çok öğrenci oluyor. Deneme sınavlarında mutlaka kodlama yapılarak kendilerini sınasınlar.

- Kimin ne söylediğinden ziyade, sizin ne hissettiğiniz çok önemli. Herkes iyi niyetli bir şeyler söyler ama siz duymayın.

Haberin Devamı

- Son hafta sakatlanmanıza neden olacak ağır aktivitelerden kaçının. Kahvaltı alışkanlığınız yoksa mutlaka edinin. Sınav günü alışmadığınız o kahvaltıyı etmek midenizi rahat edebilir.

- Sınavdan önceki gece uyuyamadınız diye kaygılanmayın. Bir gece uykusuz kaldınız diye sınavınız kötü geçmez.