Gazete Vatan Logo

LGS yerleştirme sonuçları için gözler MEB’e çevrildi!

Milyonların gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçlarına çevrildi. LGS kapsamındaki lise tercihleri, 4 Temmuz-20 Temmuz arasında yapıldı. İyi bir lisede öğrenim görmek isteyen pek çok öğrenci için sonuçlar büyük önem taşıyor. Liselere tercih sonuçları için heyecan dorukta. Açıklanan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre, LGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, 2022 LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS yerleştirme sonuçlarına nereden bakılır? LGS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanacak? İşte meb.gov.tr LGS yerleştirme sonucu öğrenme ekranı…

LGS yerleştirme sonuçları için gözler MEB’e çevrildi!

Milyonlar bekliyor! LGS sonuçları için gözler açıklamalara çevrildi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercihlerinin sona ermesinin ardından öğrenciler için önce sonuç sonra kayıt dönemi başladı. Peki, 2022 LGS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS yerleştirme sonuçlarına nereden bakılır? LGS yerleştirme sonuçları saat kaçta açıklanacak? İşte meb.gov.tr LGS yerleştirme sonucu öğrenme ekranı….

2022 LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) takvimine göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) yerleştirme sonuçları yarın açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarını 30 Haziran'da açıkladı.

LGS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), LGS tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, yerleştirme sonuçları, yarın "http://www.meb.gov.tr" adresinden ilan edilecek.

BOŞ KONTENJANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla boş kontenjanların da ilan edilmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

1. NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN?

LGS adayları, 25-29 Temmuz'da yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvurularını yapacak ve sonuçlar 1 Ağustos'ta ilan edilecek. 1-5 Ağustos'ta yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları alınacak ve sonuçlar 8 Ağustos'ta açıklanacak.

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları, 9-17 Ağustos'ta yapılacak ve sonuçlar 19 Ağustos'ta belli olacak.

NAKİLLER NASIL YAPILACAK?

Nakiller için her dönemde, "merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar" için en fazla 3, "yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar" için en fazla 3, "pansiyonlu okullar" için de en fazla 3 okul tercih edilebilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak.

Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercih edebilecek.

Haberin Devamı

Tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.