Gazete Vatan Logo

LGS soru kitapçığı | MEB LGS örnek soru kitapçığı yayımladı! İşte LGS örnek sorular

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sadece birinci döneminin sonuna kadarki müfredatta yer alan soruların sorulması kararını verdi. Milli Eğitim Bakanı Selçuk tarafından yapılan açıklamanın ardında, LGS konuları araştırılmaya başlandı. MEB bugün de Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayan örnek soru kitapçığı yayımlandı. İşte MEB LGS örnek soru kitapçığı..

LGS soru kitapçığı | MEB LGS örnek soru kitapçığı yayımladı! İşte LGS örnek sorular

Milli Eğitim Bakanlığınca, LGS kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayan örnek soru kitapçığı yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavla ilgili önemli bir karar aldı. LGS kapsamında yapılacak merkezi sınavda 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sadece birinci döneminin sonuna kadarki müfredatta yer alan soruların sorulması kararlaştırıldı. Karar ardından öğrenciler LGS konuları ve özellikle 8. sınıf müfredatını inceliyor.

Milli Eğitim Bakanlığ tarafından yeni bir açıklama yapıldı ve LGS soru kitapçığı yayımlandı.

LG örnek soru kitapçığı erişime açıldı

LGS kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatı ve kazanımlarını kapsayacağını açıklayan MEB, bu kapsamda hazırlanan ilk soru kitapçığını erişime açtı.

LGS'ye giren öğrenciler için her ay hazırladığı örnek soru kitapçıklarını internet sitesinden erişime açan Bakanlık, bundan sonra örnek soru kitapçıklarını birinci dönem müfredatı ve kazanımları doğrultusunda hazırlamaya devam edecek.

Haberin Devamı

LGS örnek sorulara nereden ulaşılır?

LGS kapsamında 7 Haziran'da gerçekleştirilecek merkezi sınava yönelik örnek soru kitapçığına "http://odsgm.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek. Kitapçıkta, sayısal ve sözel testlerdeki soru sayısının yarısı kadar örnek soruya yer verildi.