Gazete Vatan Logo

LGS 2. Nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS 2. tercih sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte e-Okul MEB Lise tercih sonuç ekranı!

LGS 2.tercih nakil sonuçları binlerce adayın gündeminde! MEB’in duyurduğu okullardaki boş kontenjanlar doğrultusunda 2. nakil başvurularını gerçekleştiriliyor. Liselerdeki boş kontenjanlar doğrultusunda lise tercihlerini değiştirmek isteyenler sıklıkla lise nakil sonuçları ile ilgili yapılacak açıklamaları takip ediyor. Peki, LGS 2.nakil sonuçları açıklandı mı? LGS 2. tercih sorgulama ekranı…

LGS 2. Nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS 2. tercih sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte  e-Okul MEB Lise tercih sonuç ekranı!

MEB tarafından duyurulan yerleştirmeye esas 2.nakil sonuçları binlerce öğrenci tarafından merak ediliyor. LGS 2.nakil sonuçları için gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki, LGS 2. Nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? LGS tercih sonuçları açıklandı mı? İşte e-Okul ile lise nakil sonuçları sorgulama ekranı

LGS 2. TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS lise 2. nakil tercih sonuçları, 8 Ağustos 2022 Pazartesi günü açıklanacak.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak.

Tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

LGS TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

2022 LGS 2. NAKİL TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Haberin Devamı

Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

LGS 2. nakil tercihleri https://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılıyor.

NAKİL KOMİSYONLARINCA YERLEŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları, 1 Ağustos ve 5 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme Başvuruları 9-17 Ağustos tarihleri arasında alınacak.

Haberin Devamı