Gazete Vatan Logo

KYK yurt, burs ve kredi başvuruları ne zaman başlıyor? 2022-2023 KYK yurt başvuru tarihi açıklandı mı, KYK yurdunda kalmanın şartları nelerdir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt, burs ve kredi başvuru tarihleri sorgulanmaya başlandı. YKS tercih sonuçlarının ardından 2022-2023 eğitim öğretim yılına başlayacak üniversite öğrencileri, KYK tarafından yapılacak kredi, burs ve yurt açıklamasını bekliyor. Peki, KYK yurt, burs ve kredi başvuruları ne zaman başlıyor? 2022-2023 KYK yurt başvuru tarihi açıklandı mı, KYK yurdunda kalmanın şartları nelerdir?

KYK yurt, burs ve kredi başvuruları ne zaman başlıyor? 2022-2023 KYK yurt başvuru tarihi açıklandı mı, KYK yurdunda kalmanın şartları nelerdir?

KYK yurt, burs ve kredi başvuruları ne zaman başlıyor? YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun burs, yurt ve kredi başvurusunun ne zaman ve nasıl yapılacağı konusu gündem oldu. Peki, KYK yurt, burs ve kredi başvuruları ne zaman başlıyor? KYK yurdunda kalmanın şartları nelerdir?

KYK YURT, BURS VE KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

2022-2023 eğitim dönemi için kredi ve burs başvurularının YKS yerleştirme sonuçları sonrası erişime açılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda başvurular ağustos ayının son haftası ya da Eylül ayının ilk haftası başlıyordu. 2021-2022 yurt başvuruları ise 6 Eylül'de e-Devlet üzerinden erişime açılmıştı.

2022-2023 yurt, kredi ve burs başvurularının ne zaman başlayacağı konusuna yönelik açıklama gelmedi.

KYK YURTLARINDA KALMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NEDİR?

a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması.

b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması.

c) Taksirli suçlar ile kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlara çevrilmiş veya aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık, Cumhurbaşkanına hakaret, devletin egemenlik alametlerini aşağılama, Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin kurum ve organlarını aşağılama, kamu barışına karşı suçlar veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, hayasızca hareketler, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, kullanımı, kullanımını kolaylaştırma, kullanmak için satın alma, kabul etme veya bulundurma, haksız mal edinme, şike, teşvik primi, kanuna aykırı olarak spor müsabakalarına dayalı bahis ve şans oyunlarını oynatma, oynatılmasına yer ve imkan sağlama, reklamını yapma veya para nakline aracılık etme suçlarından mahkûm olmaması.

Haberin Devamı

ç) Yurt dışında bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin öğrenim gördükleri ülke kanunlarına göre taksirli suçlar hariç herhangi bir suçtan dolayı hakkında altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezası ile kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmaması.

Haberin Devamı

d) Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine hizmet veren yurtlarından çıkarma cezası veya yükseköğretim kurumlarından altı aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması.

e) Uluslararası öğrencinin, öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından almış olduğu ikamet izni belgesi ile pasaportunun onaylı suretini ibraz etmiş olması.

f) Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması.

g) Kamu personeli olmaması.

ğ) Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığının olmadığına ve bulaşıcı hastalığının bulunmadığına dair beyanda bulunması.

Haberin Devamı

h) Yurt başvurusu yaptığı tarihte otuz beş yaşını doldurmamış olması.