Gazete Vatan Logo

KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor 2023? KYK yurt burs ve kredi başvurusu için geri sayım başladı: KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak 2023?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı, tercihler ise 27 Temmuz’da başlıyor. 8 Ağustos'a kadar devam edecek olan tercih sürecinin ardından öğrenciler bu kez KYK burs- kredi ve yurt başvuruları için hazırlıklara başlayacak. KYK yurtlar için başvuru işlemleri yerleştirme işlemlerinin ardından başlayacak. KYK yurt başvuruları geçtiğimiz yıl 24 Ağustos'ta başlamıştı. Peki, KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor 2023? KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak 2023? İşte 2023 KYK kredi-burs ve yurt başvuru tarihleri…

KYK yurt başvuruları ne zaman başlıyor 2023? KYK yurt burs ve kredi başvurusu için geri sayım başladı: KYK yurt başvuruları ne zaman açıklanacak 2023?

KYK burs/ kredi ve yurt başvuru tarihleri, 17-18 Haziran günlerinde düzenlenen YKS sınav sonuçlarının 20 Temmuz Perşembe günü ÖSYM tarafından açıklanmasıyla başladı. Adayların tercih işlemleri 27 Temmuz ile 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Peki, KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak, KYK yurt başvuru tarihleri belli oldu mu? İşte 2023 KYK yurt başvuru tarihleri…

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Geçtiğimiz sene KYK yurt başvuruları 24 Ağustos 2022 tarihinde başlamıştı. Bu sene de ilk yerleştirme işlemlerinin sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Ağustos ayının sonunda KYK yurt başvuru işlemlerinin başlaması bekleniyor.

KYK BURS/KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK?

Kredi ve burs başvuruları geçtiğimiz eğitim-öğretim döneminde 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında alınmıştı. Bu yıl da KYK burs ve kredi başvurularının Kasım ayı içerisinde yapılması bekleniyor.