Gazete Vatan Logo

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı! Bakan Kasapoğlu duyurdu

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Üniversite kayıtlarının da sona ermesiyle birlikte gelecek müjdeli haber bekleniyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu canlı yayında KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Peki, KYK yurt başvuru sonuçları nereden öğrenilir? İşte E-Devlet KYK yurt sorgulama ekranı!

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı! Bakan Kasapoğlu duyurdu

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuru sonuçları açıklandı. ençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu üniversite öğrencilerinin KYK yurt başvuru sonuçlarını bakanlığın sitesinden öğrenilebileceğini belirtti.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

"YURT BAŞVURULARINDA BİRİNCİ FAZI TAMAMLADIK"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu açıklamasında şunları söyledi: 

"2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı yurt başvurularına ilişkin birinci faz çalışması sonuçlarımızı sizlerle paylaşacağız. Yurtlarımız 800 yurt, 825 bin kapasite güvenliğiyle, temizliğiyle, sosyal alanlarıyla her alanda büyük teveccühe mazhar olan bir yapı. Ben bir kez daha tüm gençlerimize ve ailelerine hoş geldiniz demek istiyorum. Bakanlık olarak tüm çalışmalarımızı veri ve sistem yaklaşımı açısından ele alıyoruz. Yurt sürecini bu yıl ilk kez fazlara ayırdık. Yerleştirme sürecimizi 4 fazda tamamlayacağız. Bugün birinci faz sonuçlarını sizlerle paylaşacağım. Tüm başvuruların tamamen objektif ve dijital ortamda analiz ediliyor. Üniversite açılış tarihleri il il aşama aşama gerçekleşiyor. Biz de üniversitelerin açılış tarihlerini göz önünde bulundurarak bir planlama süreciyle tamamladık. Bugün birinci fazı tamamlayarak uygulama aşamasını başlatıyoruz. 

Haberin Devamı

Yıllık bazda en yüksek talebi almış olmamıza rağmen birinci faz yerleştirmemizde tarihimizin en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdik. Birinci faz ilk yerleştirmemizde yüzde 80'lik rekor bir karşılama oranına imza attık. Bunu gururla ifade ediyorum.İlk faz 41 ile tamamıyla yerleşimini bitirdi. Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ardahan, Ağrı, Batman, Bolu, Bursa, Denizli Elazığ, Erzurum, Erzincan, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Karsi, Kırıkkale, Karaman, Muğla, Niğde, Sinop, Uşak, Yozgat olmak üzere ilk merkezimizde tüm başvuran arkadaşlarımızı yerleştirdik."

Haberin Devamı