Gazete Vatan Logo

KYK bursları yattı mı? 25 Nisan GSB burs sorgulama: Mayıs ayı KYK bursları ne zaman yatacak?

KYK bursu ne zaman yatacak, KYK bursları bayramdan önce yatacak mı? Kredi ve burs ödemeleri her ayın 6'sı ile 10'u arasında hesaplara yatıyor. 2 Mayıs’ta Ramazan Bayramı'nın kutlanacak olması nedeniyle öğrenciler mayıs ayı ödemelerinin bayram öncesi yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burs ödemeleri hakkında açıklama yaparak, merak edilen soruya yanıt verdi. Peki, KYK bursları yattı mı? Mayıs ayı KYK bursu bayramdan önce yatacak mı? İşte 25 Nisan GSB burs sorgulama…

KYK bursları yattı mı? 25 Nisan GSB burs sorgulama: Mayıs ayı KYK bursları ne zaman yatacak?

Mayıs ayı KYK bursları ne zaman yatacak, 25 Nisan KYK bursları yattı mı? Mayıs ayı KYK burs ödemelerinin bayram öncesi yatıp yatmayacağı merak ediliyordu. Her ay belirli tarihlerde ödenen burs ve kredi ödemelerinin hesaplara yatacağı tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Mayıs ayı ödemeleri belli oldu. İşte 25 Nisan GSB KYK burs ve kredi ödemeleri ile ilgili merak edilenler…

KYK BURSLARI YATTI MI, MAYIS AYI KYK BURSU NE ZAMAN YATACAK?

Mayıs ayı kredi ve burs ödemeleri 25 Nisan'da hesaplara yatırılacak.

Yurt, kredi ve burslarla ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Maddi imkansızlık sebebiyle hiçbir evladımız eğitim öğretimden geri kalmasın diye isteyen her öğrencimize aylık 850 lira burs veya kredi veriyoruz. Bu rakam yüksek lisansta 1700 liraya, doktora da 2 bin 550 liraya çıkıyor. Sadece bu yıl, kredi veya burs alan 1 milyon 374 bin öğrencimiz var. Biliyorsunuz her ay bu ödemeleri ayın 6'sı ile 10'u arasında hesaplara yatırıyorduk. Kredi ve burs ödemelerini mayıs ayı için bu ayın 25'inden itibaren yatıracağız. Hayırlı olsun diyoruz." İfadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KREDİ ve BURS HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

KREDİ:

  • Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya geçici olarak uzaklaştırma,
    • Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
    • Sağlık sebebiyle öğretim kurumuna devam etmeme,
    • Öğretim kurumunun kapatılması,
    • Bakanlığa bağlı yurtlardan "yurttan süresiz çıkarma cezası" alınması,
    • Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin kredisi kesilmektedir.

BURS:

  • Başarısız olma,
    • Öğretim kurumundan ayrılma, çıkarma veya en az bir yarıyıl uzaklaştırma cezası alma,
    • Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma,
    • Öğretim kurumunun kapatılması,
    • Bakanlığa bağlı yurtlardan "yurttan süresiz çıkarma cezası" alma,
    • Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.

KREDİ BURSA DÖNŞÜR MÜ, NASIL?

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olanlardan; (öncelikli burs verilecek öğrenciler) kapsamına giren öğrencilerin kredileri bu durumlarını belgelendirmek kaydıyla öğrencilerin durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin dilekçe ile veya bizzat Genel Müdürlük adresine müracaat etmesi gerekmektedir.

İlk defa burs/kredi alacak öğrencilerin taahhütnamelerini nasıl ve ne zaman düzenlemeleri gerekmektedir?

Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığın linkine ulaşarak e-Devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden Bakanlığın linkine ulaşarak anne veya babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-Devlet şifreleri ile; 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabilirler.

Haberin Devamı