Gazete Vatan Logo

KYK bursları ne zaman yatacak? KYK bursları yılbaşından önce yatacak mı? KYK toplu ödeme ne zaman?

Üniversitede lisans ve yüksek lisans öğrencilerine verilen KYK burslarının ne zaman hesaplara yatırılacağı merak ediliyor. Burs alma hakkı kazanan öğrenciler KYK bursunun 3 aylık kısmının toplu ödeme tarihlerini araştırıyor. Peki, KYK bursları ne zaman yatacak? KYK busrları yılbaşından önce yatacak mı? KYK toplu ödeme ne zaman? İşte detaylar…

KYK bursları ne zaman yatacak? KYK bursları yılbaşından önce yatacak mı? KYK toplu ödeme ne zaman?

KYK burs ödeme tarihleri burs sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sık araştırılan konuların başında geliyor. KYK burslarının ilk ödemeleri toplu para ödemesi şeklinde yapılıyor. Öğrenciler yılbaşından önce ödemelerin hesaplarına yatırılıp yatırılmayacağını araştırıyor. Peki, KYK bursları ne zaman yatacak? KYK bursları yılbaşından önce yatacak mı? KYK toplu ödeme ne zaman? İşte ödeme tarihleri ile ilgili detaylar…

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

İlk defa burs ve kredi alan öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme yapılıyor. Öğrenciler, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödemelerini bankadan alıyor.

KYK 3 AYLIK TOPLU ÖDEME NE ZAMAN?

Öğrenciler, ekim, kasım ve aralık ayları için 3 aylık toplu burs ödeme alacak. Geçmiş yıllarda Aralık ayı içerisinde hesaplara yatan toplu ödemelerin bu yıl da aralık ayı sonu, ocak ayı başında hesaplarda olması bekleniyor.

KYK BURS TUTARI NE KADAR?

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 burs tutarının lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya ve doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkarıldığını duyurmuştu.

Haberin Devamı