Gazete Vatan Logo

KYK burs taahhütname onaylama ne zamana kadar, nasıl yapılır, taahhütname tutarı nedir? Burs taahhütname onayı 1 TL nasıl yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 2022-2023 KYK Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Başvuru sonucunu gören KYK taahhütname onaylama süreci hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, KYK taahhütname onaylama ne zamana kadar, nasıl yapılır, taahhütname tutarı nedir?

KYK burs taahhütname onaylama ne zamana kadar, nasıl yapılır, taahhütname tutarı nedir? Burs taahhütname onayı 1 TL nasıl yapılır?

KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçları açıklandı. KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçlarının açıklandığını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu sosyal medya hesabından duyurdu. Açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kredi ve burs ücretlerinde yapılan yüzde 47'lik artışı da hatırlatan Bakan Kasapoğlu, "Böylelikle lisansta ödenen tutar 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisansta ödenen tutar 1700 liradan 2 bin 500 liraya, doktora için ödenen tutar ise 2 bin 550 liradan 3 bin 750 liraya yükselmiş oldu. Ocak ayından itibaren alacağınız ödemeler, bu seviyelerde olacak. Tüm gençlerimize yeni düzenlememizin de hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. Bakan Kasapoğlu, "Burs ve kredi sistemimiz, dünyanın en büyük ve en kapsayıcı sistemi. Sonuçlar e- Devlet üzerinden erişime açıldı. 20 Aralık gece saat 23:59’a kadar e- Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylayabilirsiniz" açıklamasında bulundu. Peki, KYK burs taahhütname onaylama ne zamana kadar, nasıl yapılır, taahhütname tutarı nedir?

KYK TAAHHÜTNAME ONAYLAMA NE ZAMANA KADAR?

Haberin Devamı

20 Aralık gece saat 23:59’a kadar e- Devlet üzerinden taahhütnameler onaylanabilecek.

KYK BURS TAAHHÜTNAME ONAYI NEDİR?

Burs/kredi kazanan öğrencilerin bu haktan yararlanabilmesi için e-Devlet üzerinden taahhütnameyi mutlaka onaylaması gerekiyor. (Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamamaktadır.)

TAAHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi hakkı kazanan öğrencilerin belirlenen tarihe kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrenciler anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

15 yaşından küçük ya da anne-babası olmayan öğrenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne belgeleri ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilecek.