Gazete Vatan Logo

KYK borcunu ödeyenler ne olacak, ödemeye devam edenler için yeni bir karar alınacak mı? Ödenen ücretler iade edilecek mi? KYK borcunu ödeyenler için yeni formül masada!

KYK borçlarına yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde açıklama yapmış, öğrenim kredisinin geri ödemesiyle ilgili yalnızca ana paranın tahsil edileceğini duyurmuştu. KYK borçlarıyla ilgili alınan karar sonrası KYK borcunu ödeyenler, kendilerinin ödedikleri paralara da af gelip gelmeyeceğini sorgulama başladı. Peki, KYK borcunu ödeyenler ne olacak, ödemeye devam edenler için yeni bir karar alınacak mı?

KYK borcunu ödeyenler ne olacak, ödemeye devam edenler için yeni bir karar alınacak mı? Ödenen ücretler iade edilecek mi? KYK borcunu ödeyenler için yeni formül masada!

KYK borçlarının faizleri silindi, borcun yalnızca ana parası tahsil edilecek. Borç sorgulaması yapanlar, düzenlemenin yürürlüğe girmemesi için hala sistemde borcun tamamını görüyor. Krediler ÜFE farkına göre belirlenip geri ödeme tablosu da kamu alacaklarına göre düzenlendiği için sadece anaparanın ödenmesiyle ilgili süreç, yasal düzenlemeden sonra başlayacak. Yasa yürürlüğe girdiğinde rakamlar yenilenip, ÜFE farkı silinecek. Yasal düzenleme resmileşince KYK borcu olanlar sadece anaparayı ödeyecek.

KYK borcunu ödeyenler ne olacak, yeni bir karar alınacak mı?

Sabah'ta yer alan habere göre, borcunu ödeyenler için geriye dönük işlem yapılması mümkün görünmese de bu konuda bazı seçenekler üzerinde durulduğu belirtiliyor.

Haberde aktarılan bilgilere göre düzenlemeyle ilgili olarak, icralık olanların borçlarının anapara üzerinden yapılandırılması, ödemelerin 2 yıl sonra başlayacağı koşulunun kaldırılması, peşin veya taksitli ödeme tablosu gibi seçenekler üzerinde duruluyor.

Borcunu ödeyenlere ise hakkaniyet açısından kısmi veya anapara dışında yapılan ödemenin tümünün iadesi seçeneklerinin mümkün olup olmayacağı üzerinde durulduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı