Gazete Vatan Logo

KYK borçları silindi mi, KYK gecikme zammı kaldırıldı mı? KYK faiz kararı sonrası KYK kredi faizleri ne zaman silinecek?

KYK ana para borç faizi silindi mi, düzenleme ne zaman başlayacak? KYK borçları için alınacak karar merakla bekleniyordu. Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK düzenlemesine yönelik açıklamalarda bulundu. Peki, KYK gecikme zammı kaldırıldı mı? KYK faiz kararı sonrası KYK kredi faizleri ne zaman silinecek

KYK borçları silindi mi, KYK gecikme zammı kaldırıldı mı? KYK faiz kararı sonrası KYK kredi faizleri ne zaman silinecek?

KYK borçları silindi mi? Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin KYK borçlarından alınan faizlerin ana paranın üç-dört katına çıkmasına yönelik tepkilerine kayıtsız kalmadı ve milyonlarca genç tarafından beklenen müjdeli haberi duyurdu.

KYK ANA PARA BORÇ FAİZİ SİLİNDİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine'den sonra, ''Bugüne kadar kredi ve burs miktarlarını 14 kat artırdık. Mezun öğrencinin henüz SGK girişi yoksa kredini ödemesini erteleyebiliyor.

Hiçbir zaman faiz uygulaması yapmadık. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabi tutulmadı. İlgili arkadaşlarımıza talimatlarımızı verdik, çalışmalarımıza başladık. Kredi geri ödemeleri enflasyon farkı olmaksızın alınan kredi üzerinden yapılacak, yani ana para ödenecek.'' dedi.

KYK borcu olan kişiler kredi geri ödemelerini enflasyon farkı ve faiz olmadan yalnızca alınan kredi üzerinden yapacak. Yani öğrenci kredi geri ödemeleri sadece anapara üzerinden gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cumhurbaşkanımız müjdeyi açıkladı! ÜFE artışını kaldırıyoruz. Gençlerimiz öğrenim kredilerinde yalnızca ana parayı ödeyecek." dedi.

Haberin Devamı